3500 meter

Nu är vi på väg hem från Eslöv/Marieholm.
När vi körde ner träffades vi hos Marcus och Sara (som inte bor särskilt långt ifrån Eslövs flygfält) där vi packade in oss i två bilar innan det bar av. Väl framme skötte brödrarna Schön (Thias och Marcus) betalningen och så gick Åke och byttade om. Vi andra satte oss på bänkarna som stod väntande på oss där fallskärmshopparna skulle landa. När de alla (de var 16 st som skulle hoppa) sen byttat om hoppade de in i flygplanet som skulle flyga upp dem 3-4 km så att de kunde slänga sig ut från planet.

När flygplanet var uppe på 3500 meter beslöt de sig för att hoppa och sedan de närmsta 2000 metrarna falla helt fritt ner mot det skånska landskapet. När det var drygt en kilometer kvar öppnades fallskärmen och de svävade lugnt och försiktigt ner mot oss åskådare. Under det fria fallet kom de upp i en hastighet på 200 km/h (!) - det är ju helt sjukt! Men som Åke berättade senare kändes det verkligen inte som det gick så fort, och det är väl egentligen inte konstigt med tanke på att man inte märkar av att man helt plötsligt är 2 km närmre land än för 36 sekunder sedan!

Nu är vi som sagt på väg hem men först ska vi lämna Thias farfar i Höganäs innan vi rör oss vidare hemåt. Jag undrar om pojkvännen min är pigg på att laga mat ikväll för om han är lika pigg på det som jag blir det nog någonting på vägen - vi får la se! Ha de gött! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback