Today's Theme

Glace au flour med hallon och havrebotten
8 portioner

Ingredienser
225 g halvtinade hallon
2 st halvliterspaket vaniljglass
Botten
2.5 dl havregryn
75 g smör
1 tsk bakpulver
1 msk vetemjöl
1 st ägg
1.25 dl strösocker
Maräng
3 st äggvitor
0.75 dl strösocker
Garnering
2 msk flagad mandel

Gör så här
Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp havregrynen i en bunke. Smält smöret och häll det över grynen och låt dessa svälla en cirka 5 minuter. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner ägg, socker och mjölblandningen i grynen. Blanda till en smet. Häll smeten i en rektangulär smord ugnsfast form, cirka 20 x 26 centimeter (själva bottnen ska bli ungefär 18 x 24 cm). Har man inte lämplig form så kan man använda dubbelt aluminiumfolie med uppvikta kanter att grädda bottnen i. Grädda bottnen i 18–20 minuter. Lossa den försiktigt från formen så att den inte fastnar, men låt ligga kvar i formen och svalna. Grädda bottnen i 18–20 minuter. Lossa den försiktigt från formen så att den inte fastnar, men låt ligga kvar i formen och svalna. Fördela de halvtinade bären över bottnen och lägg de två iskalla glassblocken intill varandra ovanpå. Bred snabbt marängen ovanpå glassen så att den täcker väl. Var noga, är det hål i marängtäcket smälter glassen lätt. Strö över mandelspån och grädda i 3–5 minuter tills marängen fått fin färg. Var uppmärksam, det bränner lätt. Servera omedelbart.


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Måste provas! :)

2011-04-08 @ 16:16:12
URL: http://jennnifercarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback