Gott nytt år!

Gott nytt år önskar jag alla mina fina läsare!


2011

Januari - De flesta dagarna spenderade jag i föreläsningssalarna i Halmstad. Still going strong! Men när jag inte gjorde det befann jag mig i Helsingborg (kärleken till IKEA började växa sig stor) i bästa vännens sällskap, spinnade eller lekte av mig i Marieholm. Under denna månad brummade jag runt i en Skoda (Audi i mitt hjärta!) samt testade sushi för första gången.

Februari - Fortsatte att kombinera studierna med svettiga pass i spinningsalen samtidigt som jag varje torsdag klev upp på vågen. En sen kväll åkte klänningar på och jag och C agerade modeller/fotografer, en annan kväll pluggade jag med sis och en tredje kväll scrappade jag min första beställning. Spridda skurar! Denna månad var jag även i Göteborg för att kolla båtar. Varför är man inte miljonär?

Mars - Många fikor med vänner men många (& långa) promenader som kompensation. Gick årets längsta runda ner till Båstad och tillbaka till Västra Karup samt att jag fick upp ögonen för zumba på riktigt. Utöver det blev det ett 4 timmars pass (vasaspinning) på sadeln också. En riktig träningsmånad helt enkelt!

April - Falköping fick finbesök men det hanns även med storshopping på IKEA (nu är jag fast!), påskmiddag samt girlsnight i båten som denna månad åkte i plurret!

Maj - En hel helg spenderades i Halmstad för att scrappa men större delen av månaden spenderades med eleverna på Östra Karups skola. Om nätterna slipades/målades det möbler och om dagarna hann jag med att springa både vårruset och blodomloppet.

Juni - Firade nationaldagen genom att springa båstadloppet samt grilla med favoriter. Men hann även med att åka ånglok, göra fyrdubbel sats flädersaft och agera pirat på 30-årsfest. Under denna tid blev jag även gräsänka i två veckor..


Juli - Levt livet! Kan man i alla fall tro om man kollar bilderna men på timrapporten står 312 timmar denna månad så skulle inte tro det.. Bortsett från att arbeta har jag kollat tennis (vann biljetterna!), Diggiloo, Seebach, Hassle & Maggio samt fiskat solglasögon, firat VärldensBästaEric, träffat Fantastic4 och kört vattenskoter.

Augusti - Nu levde jag däremot verkligen livet! Besökte Fredriksdal, rensade ur garderoben, seglade upp till Västkusten och körde ner till Spanien.

September - Bestämde mig för att pausa studierna och istället satsa på jobb och livet. Men under tiden jag sökte arbete hann jag även med långa promenader, bakning i massor samt en del scrapping.

Oktober - Båten åkte upp och vi var en bra bit in i förarintygskursen. Blod lämnades, födelsedagar firades, drinkar dracks och buss åktes med bus.

November - Fortfarande inget jobb hittat men fortsatte självklart leta samtidigt som jag besökte årets första julmarknad, gjorde Götebord osäkert med fina flickor, stöpte ljus med andra fina flickor och gick cupcakeskurs med mamma. Under denna månad hann jag även med en hel helgs scrappande - denna gång i Hyllinge.

Mindre träning mer mat! Vad hände där liksom? Julbord, glöggmys, julbak och mer glöggmys! Och fler julbord! En underbar trip till Göteborg och självklart en mysig jul med släkt och vänner!

Tack för detta året!

Gold

Två klänningar låg i paketet men båda är "pepp-klänningar". Ni vet såna som får en att sticka till gymmet en extra gång bara för att man ska komma i klänningen ett visst datum. Datumet är i mitt fall till sommaren!

Så det blir helt enkelt inte en ny klänning som åker på ikväll utan istället jeans, en snygg topp (aldrig använd så premiär!) samt guldiga detaljer. Det är därför alla mina tjugo naglar nu glänser så fint i en guldig färg. Lovely!


Nyårsafton!

Ett vitt landskap som solen skiner så fint på vaknar man upp till och inser snabbt att det är nyårsafton - årets sista dag! Men vad ska man ha på dig? Måste ju ha något fint (och helst nytt) denna högtidsdag, men vad? Trär på mig uggsen och travar upp till brevlådan för att där hitta ett lagom stort paket från Nelly (tack underbara ni för så snabb leverans!). I'm happy! Nu är det bara att hoppas på att det passar så att det är något jag kan ha ikväll..


Snabbis

Efter en väldigt mysig fika med fina vännen som numera bor i landet i väst, blir det nu en snabbis inom Systemet innan det ska simmas och mysas i bubbelpoolen. Hörs senare!


Time

Vart tog 2011 vägen?
Nyår imorgon och jag kan inte fatta det! Vad har jag gjort detta året? Vart tog tiden vägen?

Hoppas på ett mycket bra år (som vnaligt)!
(Bild lånad från weheartit.com)

Effektiv

Efter ett besök på Vissage är jag nu riktigt nyårsfin och redo för det nya året. Härligt härligt! Åh eftersom jag ska träffa en vän för lunch klockan två tyckte jag inte riktigt att det var lönt att åka hem igen. Därför har jag nu placerat mig på stället där vi ska äta lunch men fram tills dess slinker en kopp te och en chokladboll ner samtidigt som jag fortsätter med mitt datorarbete. Effektiv fredag!

Barnsligt gott med en chokladboll!

DYAC @ Christmas

Bilderna är lånade från damnyouautocorrect.com
(De små bilderna går att klicka på!)

Seven

Färdig med dagens matlagning som resulterade i sju (!) stycken matlådor att stoppa i frysen. Härligt härligt! Åh samtidigt som jag blev färdig med matlagningen bestämde jag mig även för att lägga undan framtidsplanerna för idag och istället fokusera på annat datorarbete. Men detta arbete kommer göras från sängen då jag redan borstat gaddarna och tagit ut linserna. Älskar min bärbara Mac!

Future

Efter en liten powernap på soffan blir det nu datorarbete (framtiden here we come!) samtidigt som jag förbereder ett gäng matlådor. Januari är inte direkt någon fet månad så man kan ju försöka förbereda sig så bra det går! Men som sagt nu är det framtidsplaner som gäller! :)

Reafynd

På mellandagsrean i tisdags fyndade jag ett linne från H&M (30 kr), två kökshanddukar från Åhlens (25 kr/paret) och 6 st champagneglas från IKEA (9 kr för 6 st). Finfina fynd!

Taggad!

Att jag inte räknat points på mer eller mindre hela december samt att vi inte varit på gymmet sen den 17de november resulterade i att jag ökat i vikt med lite mindre än 4 kg. Suck! Men samtidigt är jag så himla taggad nu! Är så sugen på att räkna, vilket nu kommer bli mycket enklare eftersom viktväktarna äntligen kommit med sin app! Att jag sen inte varit på gymmet på ca 1.5 månad förklarar varför jag klättrar på väggarna och studsar upp och ner som en gummiboll så fort det kommer en bra låt på radion. Ett stycke rastlös Rebecca? Åh yes! Därför är det riktigt skönt att jag och sambon imorgon både ska till gymmet samt simma ett gäng längder i bassängen. Lovely! Att jag sen också slängt ut allt onyttigt såsom choklad, chips och julmust gör mig till en väldigt taggad person! NU KÖR VI, BEACH 2012 HERE I COME!

Muffins

Årets sista arbetsdag för sambon därför får han muffins med sig till jobbet. Men eftersom min väckarklocka inte ringer förrän om en timme kryper jag tillbaka ner i den varma sängen! :)


Inte mycket här inte!

Inte särskilt mycket som hänt idag därav brist på blogginlägg.. Jag har mest tagit det lugnt - slösurfat och kollat film helt enkelt. Ja, utöver att Chass kom förbi en runda i eftermiddags och att jag och M nu på kvällen ritat, räknat & funderat på framtidsplaner, har jag inte gjort mycket mer idag. Men imorgon händer det (tack o lov!) desto mer då jag äntligen ska tillbaka till vardagen - skönt! Vi hörs imorgon för nu ska jag bläddra i nya H&M-katalogen som damp ner i brevlådan idag, innan jag släcker lampan, natti!


Vårmode


Favoriter

Efter dagens möte begav jag mig vidare mot Chass eftersom vi skulle göra en kraftansträngning och ge oss in i mellandagsreans kaos! Massor av folk tänkte samma tanke som oss så efter inte allt för många timmar hoppade vi in i bilen och körde norrut igen. Home sweet home! Med tacos, film & tv-spel spenderades sedan kvällen innan jag alldeles nyligen körde henne till hennes favorit. Min favorit ligger och sover men ska alldeles strax få sällskap..


Årets julklappar

Släkt och vänner är så himla generösa! Vi är supernöjda med våra presenter och allt är över förväntan. Tusen tack än en gång!

Elvisp och stavmixer till båten ♥ Hårfön och plattång ♥ Julstrumpor  med våra namn på  ♥ Hörlurar  ♥ Whiskey  ♥ Presentkort Dressman  ♥ Pepparkvarn i form av en fyr till båten  ♥ Kalsonger från Björn Borg  ♥ Ljuslyktor med texterna "Kärleken övervinner allt" och "Live Love Laugh"  ♥ Muffinsformar från IB Laursen  ♥ Underkläder  ♥ Kökshanduk  ♥ Mjukistofflor  ♥ 2 x presentkort Väla  ♥ Klänning från GinaTricot  ♥ Skålset från IB Laursen  ♥ 2 x Övernattning och spa på Varberg kurort  ♥ Boken "Hembakat"  ♥ Prenumeration hos tidningen "Hembakat"  ♥ Fjärilssilikonform för bak  ♥ Valfritt presentkort från presenttorget.se  ♥ Deo från Gant  ♥ Jultvålar 

Julen 2011

Så då var denna julhelgen över - ett helt år till nästa gång det ska dansas kring granen, brännas glögg och rimmas på paket! Som ni har märkt har jag inte bloggat (eller läst bloggar för den delen) på hela helgen då jag verkligen velat umgås med familj och vänner utan en dator emellan. Så nu kommer istället snabbgenomgången på min underbara julhelg..

Lillejulafton - Som vanligt firar vi varannan julafton med M's släkt och varannan med min och eftersom det detta år var tid för att fira med hans släkt firade vi med min på lillejul. Men innan dess skulle där ju hända lite annat; rimmen skulle på paketen, julfrukost med julklappsbyte med bästis skulle anordnas och jag och M skulle få lite egentid innan hela helgen skulle spenderas med en massa folk.

Så denna fredag, då vi båda var lediga, ställdes väckarklockan eftersom en del skulle hinnas med under förmiddagen. När rimandet var klart och julklappsbytet med bästis utfört packade jag och M våra badväskor och körde till simhuset. Inte många som badar på lillejul tänkte vi men otroligt nog ganska mycket folk. Konstigt! Skönt var det i alla fall att få lite egentid samt att slappa i bubbelpoolen. Perfekt nedvarvning innan man skulle träffa släkten!

Raka spåret därifrån körde vi sedan till mina föräldrar för att fira jul tillsammans med mam&pap, alla småsyskon samt M&M. Mys! Hemmagjord glögg, världens julbord (himmelskt gott!), paketöppning, gröt, uppesittarkväll med Bingolotto (nej inga miljoner här inte..) och sällskapsspel som avslutning innan vi körde hem vid halv två! Helt perfekt och hade det inte varit för bristen på Kalle Anka på dumburken skulle man kunna tro att det var den perfekta julaftonen!


Julafton - Även denna morgon ställdes väckarklockan eftersom det fanns lite att göra innan vi sedan skulle vara hemifrån i två dagar. Muffins bakades, frosting gjordes, saftsås likaså, väskorna packades och huset larmades. Sedan var det bara till att ha foten på gasen och se upp för alla medtrafikanter som var ute i jultrafiken. Lämnade Ida hos M&M, handlade en födelsedagspresent och fortsatte sedan ner till M's bror och hans familj för julfirande. Sillalunch, hemmagjord glögg till Kalle Anka, lek & bus, dans med Tomten, det varma på julbordet, mer lek & bus och snack som avslut innan vi kröp ner under täcket strax efter midnatt.


Juldagen - Ingen väckarklocka här inte! Istället små barn som pratar igång en på morgonen - så mycket bättre! Denna dag är inte bara juldagen för M's släkt utan även en födelsedag då M's bror för 26 år sedan kom till världen, så med en rejäl födelsedagsfrukost kickade vi igång en födelsedag full av gäster, fika, lek och en väldigt god trerätters meny som avslut.


Efter middagen tackade vi för oss och packade in oss i bilen för att återigen köra norrut. Ett snabbstopp hos mam&pap för att hjälpa syster med hennes örhängen innan vi fortsatte vidare för att hämta Ida och därefter även M's kompis innan det var raka spåret hem. Planen var förfest och Pepe's Bodega men då det på förfesten istället pratades ett annat ställe slutade det med att gänget samlades hemma hos oss för att dricka whiskey och spela spel. Halv fyra såg för vissa kudden väldigt inbjudande ut, snark!

Annandag jul - Inte heller idag ställdes någon väckarklocka men då där inte var några barn som fick igång oss samt att kvällen innan blivit lite längre blev det frukost vid lunch och lunch vid kvällsmat! Efter frukosten gav vi oss ut och pulade med båten (tack underbara blåst för att jobbet måste göras om!) så att den nu är redo för vintern, igen..

När vi fått upp värmen samt gjort oss iordning körde vi till Båstad för att dricka glögg och umgås lite med goda vänner men efter glöggen blev det middag så två timmar blev istället fyra men vad gör det när det var så trevligt?! Lite stressade körde vi sedan därifrån tio minuter innan ICA stängde och eftersom vårt kylskåp ekade tomt på frukost och frukt & grönt (runt denna tid hade vi tydligen bara julmat i kylen!) var vi i ganska stort behov att hinna dit. Tack o lov kom vi dit i tid så ett par matkassar fick följa med hem, perfekt!

Även idag gjordes det hemmagjord glögg

För att komma ner i varv efter denna julhelg slog vi oss ganska omgående ner i soffan och satte igång en film för att ladda om batterierna. Imorgon (idag) är det ju dags att komma tillbaka till verkligheten igen - M börjar jobba och jag ska träffa folk angående arbeten. Bra start på veckan!

Tjugofjärde

Bilden är lånad från weheartit.com

God Jul

En riktigt god jul önskar jag alla mina fina läsare!


Tjugotredje


Varm chokladsoppa med marschmallows
4 portioner

Ingredienser
100 g mörk chokad (helst med hög kakaohalt)
2.5 dl mellangrädde
ev. 1 dl mjölk om du vill servera en större portion
ev. ett par droppar konjak
marschmallows

Gör så här
Hetta upp choklad och grädde i en kastrull. Servera soppan varm i små portionsskålar tillsammans med marschmallows.

Bilden är lånad från norrmejerier.se

Tjugoandre


Två gånger på tre dagar

Runt lunch körde jag in till Ängelholm för att hämta upp syster (som jag inte träffat sen i början av november) innan vi fortsatte till Helsingborg. En snabbis på Väla och en het potatis till lunch innan vi körde norrut igen. Lämnade av henne (skönt att vi ses imorgon igen!) hemma hos henne för att sedan fortsätta till Maxi. Har nu handlat det sista inför julstök i vårt kök och står istället och köar till kundtjänst så att jag kan ladda upp med lotter till morgondagens uppesittarkväll! Efter detta ska jag (nästan) bara hem men blir nog fast i denna kö ett tag eftersom det är jag om 20 nummer..


Lev livet, det andra kan vi ta sen!

Varför har man så bråttom framåt i livet? Helst av allt vill man ha man, karriär och ett stort hus fullt av små barnafötter, NU! De flesta kvinnor i min ålder vill ju det! Men varför? Vi har hela livet framför oss! Vill vi ha 20 år kvar till pensionen när barnen flyger ut? Kanske lite långt fram att blicka men samtidigt är det väl nu vi vill njuta av att vi kan göra vad vi vill, resa när och vart vi vill & spontangöra saker utan att tänka på de små. Är dessa saker som roligast att göra när man är 20 eller 45? Ta vara på livet - man lever bara en gång!

Tiden går tillräckligt fort ändå!

Bloggar

När man läser bloggar händer det väldigt ofta att man klickar sig vidare på någon annans blogg och sen även till deras länkade vänner. Efter ett tag börjar listan i Bloggfliken bli ganska lång och inte till någon nytta. För hur ofta läser jag då dessa bloggar? Jag läser max ett tiotal bloggar var dag så varför ska jag då ha över 200 (!) sparade bloggar i min dator? Nej nu var det hög tid att rensa upp bland alla dessa bloggar om allt från barn och inredning till mode och fester på Stureplan. Så efter lite drygt 2 timmars rensande är jag nu äntligen färdig! Puh!

Är man perfektionist om man vill ha alla bloggar kategoriserade i bokstavsordning? :)

Brist på matlagningslust

Varken M eller jag orkar ställa oss vid spisen idag så det blir en mix av varma mackor och rester. Får funka bra denna onsdagskväll för ibland orkar man verkligen inte. Normalt sett skriver jag veckomatsedel för det är riktigt skönt att slippa ta upp frågan vad ska vi äta ikväll? varenda dag. Dessutom väljer man då de maträtter man känner för att äta just den veckan. Det blir alltså inte alltid samma! Men nu sist skrev jag matsedel ända fram till jul så dessa sista dagar är bara sådana "tråkrätter" som ingen varken vill laga eller äta. Därför struntar vi som sagt i dagens och kör på rester. Funkar då och då!


Vad gör ni när matlagningslusten är nere på noll?

Tjugoförste


Glaserade revbensspjäll med rödkåls-coleslaw
4 portioner

Ingredienser
1 kg tunna revbensspjäll
Marinad
4 vitlöksklyftor, pressade
2 msk honung
2 msk riven färsk ingefära
4 msk soja
Coleslaw
1/2 rödkålshuvud
1 rödlök
1 äpple
1 dl lätt crème fraiche mexican-chili
2 msk mjölk
salt och peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Blanda marinaden och pansla spjällen. Stek i ugn ca 1.5 timme eller tills köttet lossnar från benen. Pensla då och då. Strimla rödkålen och löken tunt. Kärna ut äpplena och tärna dem. Blanda crème fraiche med mjölken. Vänd ner rödkål, lök och äpple. Salta och peppra och servera sedan till revbensspjällen. Dekorera gärna med färsk oregano.

Bilden är lånad från norrmejerier.se

Design

Strax efter fyra är klockan denna onsdagseftermiddag och vad har jag hunnit göra idag då? Inte så värst mycket men jag har fortsatt med rimmandet på årets klappar och slängt ihop en bloggdesign till M's mamma.

Att designa bloggar/hemsidor är hur kul som helst men det tar lite tid och det är inte alltid man har tid. Det var just pga tidsbrist som Denise hjälpte mig med min design. Egentligen kan jag ju själv och oftast blir jag ju också väldigt nöjd! Funderar på om jag inte skulle ta och göra om min design så att jag kan göra designer på riktigt till andra. Bättre om man gjort sin egen själv då. Bra reklam liksom! :) Får fundera vidare på detta lilla frö som börjat gro bakom skalet..


Julfrukost

När man haft julbord hemma kan man unna sig en lite lyxigare frukost. Som idag blev det ris á la malta med saftsås och en skiva julvört med julskinka och senap. Mums!

Sömnlös

Det var ju sablar va det skulle vara svårt att somna idag då! Gick och la mig för tre timmar sen så vad är problemet? Jag är ju hur trött som helst men ändå kan jag inte somna. Märkligt! Väldigt märkligt..


Julbord

Igår var M's mamma och syster hos oss för att äta julbord, spela spel och helt enkelt bara umgås. Mysigt hade vi det och åt tills vi höll på att kräka gjorde vi. Men gud va gott det var!

Ett litet men lagom julbord!

Trots att klockan inte ens är halv nio ska jag nu gå och borsta gaddarna för att sedan krypa ner i sängen då jag är så himla trött. Ögonen orkar knappt hålla sig uppe och kroppen är mör som om jag sprungit halvmaran! Jag vill absolut inte gå och bli sjuk nu så jag hoppas helt enkelt bara på att det är för att jag varit ute och flängt så mycket idag.

Mitt i julstressen

M väckte mig med kommentaren Det snöar! imorse. Glad man blir då eftersom man helst av allt skulle vilja ha en vit jul! Dessvärre la sig inte allt men en del fastnade så när jag körde hemifrån strax efter nio var marken vit. Trevligt trevligt! Men ju längre söderöver man kom dessto mindre snö såg man så väl nere i Helsingborg var där inte en snöflinga så långt ögat kunde nå. Trist! Men julstämningen fanns där ändå, folk sprang runt för att få tag på de sista klapparna och kön till presentkortsautomaterna var längre än längst. Framförhållning kanske? :) I vilket fall som helst hade vi en väldigt trevlig dag som inkluderade shopping, lunch och mys - precis som planerat!

God mat (kycklingsallad med bakad potatis)..

..åh trevligt sällskap!

Tjugonde

Bilden är lånad från weheartit.com

Vinterland

Denna snöiga dag sticker jag ner till Helsingborg med Chass. Det vankas shopping, lunch och mys så vi hörs senare under dagen!


Nittonde


Saffransglass med varma tranbär
4 portioner

Ingredienser
1 paket saffran (0.5 g)
saft och finrivet skal från 1/2 tvättad apelsin
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1 dl matlagningsyoghurt
1 paket frysta tranbär (225 g)
1.5 dl strösocker
saften av 1/2 apelsin
citronmeliss till dekoration

Gör så här
Stöt saffran i lite strösocker. Pressa över apelsinsaften och låt stå en stund. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, vispgrädde, yoghurt, saffran, saft och finrivet apelsinskal i en bunke. Ställ in i frysen ca 3 timmar och rör med jämna mellanrum om i smeten tills den är frusen. Värm tranbär och strösocker och låt koka ihop sakta i ca 10 minuter. Servera saffransglassen med den varma tranbärssåsen och dekorera med citronmeliss.

Bilden är lånad från norrmejerier.se

Winter

Ändrade bloggens header till ett lite mer jul- och vinterinspirerat tema. Vad tycks?
(Tryck F5 eller cmd+r om det inte funkar!)

Miracle

Julveckan är i full gång så medan jag sitter och skriver en lista över vad som ska fixas til ikväll (årets andra julbord ska äga rum här hemma!) kollar jag på min absoluta favorit-julfilm, Miracle on 34th street. Har ni inte sett den tidigare så se den!

Helt underbar!
(Bilden är lånad från blu-raystats.com)

Breakfast

Sitter för tillfället och äter på dagens frukost, en äggmacka, samtidigt som jag funderar på varför man inte äter sådana lyxiga hotellfrukostar (som vi åt igår) hemma? Kan väl inte vara så svårt att köpa hem lite av varje yoghurt-sort, ett 20-tal olika flingor, koka både lös- och hårdkokta ägg och baka en hel drös med olika frallor? Låter väl ändå inte som man kan hålla på hela förmiddagen?! :)


Artonde


Tack!

♥ Tack för en helt underbar helg - Jag älskar dig! ♥

Fortsättning på helgen

För fjärde året i rad var det igår, lördag, dags att besöka Göteborg för julmys delux! De andra tre åren har vi tagit bilen men i år bestämde vi oss istället för att ta tåget. Mysigare så! Sagt och gjort körde vi IdaGrisen till M&M innan vi fortsatte till tågstationen. Strax innan lunch var vi då uppe i Göteborg, på Nordstan närmare bestämt. Inhandling av de sista julklapparna (nästan alla fixade nu!) samt lunch innan det var dags att ställa sig i kön. Den lååånga kön stod vi i i lite drygt 45 minuter, men vad gör man inte för att träffa sin idol? Fick en liten pratstund med underbara Leila Lindholm innan hon signerade min bok och posade snyggt medan M tog kort på oss. Lovely!

Fint juldekorerade Nordstan

Efter vår julshopping på Nordstan pälsade vi på oss våra ytterkläder för att bege oss mot hotellet. Samma gamla hotell som vi sovit på de senaste tre åren så varför inte i år igen då vi är supernöjda med både personal, frukostbuffén och miljön på rummen. Så incheckning där under eftermiddagen för att sedan slappa lite på rummet samt njuta av utsikten. Helt ljuvlig! Fram mot fem snåret började vi röra oss neråt (på fjortonde våningen hade vi vårt rum) mot Liseberg där vi, tillsammans med väldigt många andra människor från vårt avlånga land (och utanför gränserna), njöt av julmusik, juleljus & julmarknad. Bättre julstämning kan man banne mig inte få!

Utsikten från sängen







Mycket snö på vissa ställen!

När vi kände oss nöjda inne på Liseberg gick vi upp på rummet för att göra oss iordning för en kväll på stan. Efter en skön promenad hamnade vi på en mysig liten restaurang där vi njöt av underbart goda tre-rätters i varandras sällskap. Mys! Därefter blev det mer promenerande på stan, så underbart skönt när det var sådär stjärnklart och kallt innan vi tillbaka på hotellet kröp ner i badkaret och njöt av utsikten. Lyx!

Utsikten från rummet

Början av helgen

Alldeles frusen ligger jag nerbäddad i soffan med datorn i knät och hela husets alla ljus tända runt omkring mig. Varför hade vi fönsterna på vädring hela helgen? Vi har i alla fall precis kommit hem efter en mycket lyckad trip norrut så den samt vad jag gjrort resten av helgen tänkte jag skriva om nu..

Min helg började redan i torsdags då M&M kom på glöggmys under kvällen. Julinspirerad fruktsallad, pepparkakscupcakes samt ädelost på pepparkakor bjöds det på medan vi pratade och hade det allmänt trevligt!


Under fredagen hade jag sedan lite julmys för mig själv då jag började dagen med en skål gröt med saftsås för att sedan fortsätta den med att slå in julklappar och lyssna på julmusik. Till lunch gjorde jag mig sedan en jultalrik modell mini (var sådär småsugen på julmat) för att sedan fortsätta med att slå in julklappar. Mysigt värre!


På fredagskvällen sen fick vi finbesök så god mat, spel & mycket skratt stod på schemat. En perfekt kväll avslutades sedan vid midnatt då vi alla fyra var nöjda med kvällen. Härligt!

(Tyvärr togs inga bilder under kvällen så det får helt enkelt bli nästa gång vi fyra hittar på något som förhoppningsvis blir väldigt snart!)

Hur vi hade det i norr nu lördag/söndag skriver jag lite senare - detta inlägget är ju redan ganska långt! :)

Sjuttonde


Ägghalvor med löjromsfraiche
4 portioner

Ingredienser
4 hårdkokta ägg
2 msk crème fraiche
2 msk löjrom
1/2 finhackad lök
svartpeppar
dillvippor

Gör så här
Skala och dela äggen på hälften. Gröp ut gulan och blanda med crème fraiche, löjrom och rödlök. Fyll ägghalvorna med bladningen och strö svartpeppar över. Dekorera med dill och lite finhackad rödlök.

Bilden är lånad från norrmejerier.se

Sextonde

Bilden är lånad från weheartit.com

Today's Theme


Femtonde


Vit chokladtryffel med apelsin och cointreau
ca 28 st

Ingredienser
200 g vit choklad
50 g smör
1/2 dl vispgrädde
2 msk cointreau
4 nejlikor
1 dl skållad mald mandel
finrivet skal av 1/2 apelsin

Gör så här
Smält choklad och smör i mikron eller över vattenbad. Rör ihop smöret och chokladen till en jämn blank blandning. Häll i grädde och cointreau, rör igen så att chokladen blir blank. Låt svalna i kyl i minst 1 timme så att den får lagom konsistens för att rulla till bollar. Stöt nejlikor fint i en mortel. Blanda finmald mandel med rivet apelsinskal och nejlikor och strö ut på ett fat. Rulla tryffeln till runda bollar och rulla dem sedan i mandel- och apelsinblandningen Förvara tryfflarna svalt tills de ska serveras.

Bilden är lånad från norrmejerier.se

Back in business

Från och till har jag sovit mig igenom denna dag då mitt stackars huvud har vägt 10 kilo extra. Men nu börjar det lätta och jag börjar bli människa igen! Tur är väl det eftersom vi om ett par timmar får gäster då årets fjärde glöggmys står på schemat. Därför ska jag nu ta och slänga ihop lite fika samt skålla ett gäng mandlar. Kanske ska man ta en svängom med dammsugaren också..?

Bilderna nedan är från årets första glöggmys






3 x 3

Society6.com har massvis av finfina iPhone-skal. Kika in en runda vetja!

Fjortonde


Today's Theme

Ugnsbakad torsk med citron och mynta
4 portioner

Ingredienser
600 g torsk
1 bunt mynta
3 st vitlöksklyftor
3 st citroner
2 dl matlagningsyoghurt
0.5 st gurka
1 msk salt
1 st gul lök
1 kruka finhackad persilja
1 dl olivolja
havssalt
vitpeppar
6 st rädisor, ev
nykokt potatis till servering

Gör så här
Sätt ugnen på 120 grader. Rulla ihop torsken till små paket och lägg i en smord ugnsfast form. Ringla lite olivolja över fisken och strö över hackad mynta. Skiva en citron i tunna skivor. Lägg skivorna på torsken så att de täcker fisken helt. Dela de återstående citronerna i halvor och pensla snittytorna med olivolja. Ställ dem runt fisken i formen. Stek i ugn i 20 minuter, eller tills fisken är helt vit och citronskivorna knapriga. Finhacka löken. Tärna gurkan och blanda med 1 msk salt, låt stå och dra i 10 minuter i ett durkslag. Blanda olivolja med matlagningsyoghurt (tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning). Blanda yoghurten med gurkan, löken, och den hackade persiljan och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Lite skivad rädisa kan vara gott i yoghurtsåsen också. Servera torsken med såsen, de grillade citronerna och kokt potatis.


Bilden är lånad från recept.nu

Alone

Chass har rullat hemåt så nu är jag och grisen återigen ensamma hemma. Hade tänkt oss att gå en långpromenad nu under eftermiddagen men eftersom regnet vräker ner blir det nog en lugn hemmakväll i julens tecken istället!


Rimstuga

För tre timmar sedan fick vi fint besök och sen dess har vi bara tagit det lugnt. Kollat julkalender, snackat en massa & ätit frukost. Mys! Men nu är det dags att starta hjärnkontoret och låta dem stackars hjärncellerna arbeta för nu ska det rimmas på paket. Vi hörs senare!

Innanför detta skal jobbar hjärncellerna!

Strävan

Lämnade kalaset lite tidigare än vanligt idag då vårt kylskåp här hemma ekade ganska tomt. Men efter ett besök på Maxi har vi nu middagar fram till jul så om vi behöver handla något mer nu innan dess är det pga att frukt&grönt eller det vardagliga såsom fil&flingor, tagit slut. Skönt!

Efter det att matvarorna packats in i kyl, frys och skafferi borstades gaddarna så att vi kunde krypa ner i sängen. Jag hade egentligen tänkt att jag skulle börja på en ny bok (är så lässugen!) men den nya Inzpira-tidningen hade trillat ner i vår brevlåda idag så det blev SB-läsning istället. Åh jisses va det kliar i fingrarna på mig när jag läst den tidningen. Alla fina layouter, kort och alster som tidningens redaktion har gjort men också massa inspiration från oss läsare. Man kan ju nämligen skicka in bilder på sina projekt och har man tur tycker redaktionen om det så pass mycket att det publiceras i tidningen. Det är ett mål jag strävar efter, jag menar fatta coolt om man blir publicerad. Absolut ett mål att sträva efter!

 


Today's Theme


Maria Niccolina Lucia

Lillasyster fyller idag 10 därför är det nu födelsedagsfika i Hjärnarp som gäller. Grattis Nina!

 


Trettonde

Lyxig strömmingslåda med skaldjur
4 portioner

Ingredienser
1 kg strömmingsfiléer
1 klick smör
6-8 ansjovisfiléer
200 g scampi- eller kräftstjärtar, tinade
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
2 msk ströbröd
salt & peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form. Salta och peppra strömmingen på köttsidan. Klipp bort fenorna. Rulla ihop dem med skinnsidan utåt och trava dem i formen. Fördela crème fraiche och ansjovis ovanpå och skaldjuren runt omkring. Strö ströbröd över alltsammans och häll på grädden. Grädda i 20 minuter. Servera ljummen eller varm.
Bilden är lånad från norrmejerier.se

Vårt julhem


Four

Fyra bilder som beskriver en trevlig del av vår helg!

Today's Theme


Värst vs underbar

Åh vilken härlig kväll jag har haft idag! Mys, spel, godsaker, snack & skratt - en måndag! Ibland är släkten värst men ibland är den också bara helt underbar! Därför är det skönt när man inser att det bara är en vecka till nästa gång vi ses. Lovely! Nu ska jag ta och hjälpa sambon med disken innan jag tänkte publicera dagens TT samt slänga upp lite bilder från helgen! Hörs snart igen..

Tolfte

Bilden är lånad från weheartit.com

Tick tack!

Äntligen hemma! Nu blir det matlagning samt förberedelser inför kvällens glöggmys. Vi hörs senare ikväll för just nu går klockan lite fortare än vad jag känner för!

Ett varv

Som sagt var det julshopping med mormor som gällde idag så än så länge har vi hunnit med ett varv på Väla samt lunch. Nu ska vi tillbaka till vissa butiker för att kolla en andra gång innan det blir IKEA. Lovely!


Outstanding

Helgen börjar röra sig mot sitt slut men vad gör det när en vecka full med en massa trevligheter väntar?

M - Julshopping med mormor samt glöggfika med M's mamma och syster
T - Lucia & kalas för lillasyster som blir 10. Stor flicka!
O - Bästismys
T - Möte samt glöggfika med M&M
F - Middag med vänner/Simning
L&S - Weekend med älskling

Som sagt ser det ut att bli en riktigt bra vecka så om man slänger in lite träning och jobbsökande lite här och var kommer den ju bli helt outstanding! Nu vankas det kvällsfika i form av mjuk pepparkaka, innan vi ska börja röra oss hemåt. Hörs senare!


Elfte


Gratinerade apelsiner
4 portioner

Ingredienser
4 apelsiner
2 msk muscovadosocker
2 dl crème fraiche
finstrimlat skal av 1 apelsin
4 kvistar citronmeliss

Gör så här
Sätt ugnen på 225° C. Skala och skär apelsinerna i tunna skivor. Lägg crème fraiche i en bunke och smula över sockret. Låt stå och smälta en liten stund och rör sedan ihop. Lägg apelsinerna i fyra ugnsfasta portionsformar. Skeda över crème fraiche. Gratinera i ugn ca 7 minuter eller tills de är varma och har fått lite färg. Garnera med apelsinskal och citronmeliss.
Bilden är lånad av norrmejerier.se

Tionde


A good one

Blev en riktigt bra fredagskväll av den här kvällen. Fick med det mesta som gör en bra kväll; mys med sambon på badet, god mat, samtal med bästis, god dricka och sällskapsspel med kompisar! Helt perfekt helt enkelt! Men nu är det hög tid att börja göra sig iordning för kvällen då morgondagen är fullspäckad med trevligheter!


Fredagsmys

Åh va nöjd jag blev med nya frillan - tack för hjälpen mamma!

Nu är vi på väg hem från första stoppet på dagens fredagsmys, nämligen fredagssimningen. Väl hemma blir det tacos och ett avsnitt Numb3rs innan ett gäng kompisar kommer. Perfekt fredag!


Nionde


Laxröra på pepparkaka
10 stycken

Ingredienser
100 g rökt lax i skivor
2 dl crème fraiche
10 pepparkakor
salt
peppar
basilika, till dekoration

Gör så här
Strimla laxen, och rör ihop med crème fraiche. Smaka av röran med salt och peppar. Lägg upp på pepparkaka vid servering. Toppa med peppar och basilika.


Bilden är lånad från norrmejerier.se

Hur tiden spenderats

Hjälpte lillasyster att städa hennes rum så jättemycket tid över till scrapping blev det inte men jag har i alla fall hunnit göra ett kort till lilla loppan som i veckan blev dubbelt så gammal och därför ska firas imorgon. Nu har mamma precis färgat frillan på mig så alldeles strax ska det sköljas ur innan jag och grisen börjar röra oss hemåt till sambon och fredagsmyset!

Today's Theme

Lingontryffel
ca 40 st

Ingredienser
250 g mörk choklad, av bra kvalitet
20 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl rårörda lingon

Gör så här
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och häll i grädden. Värm tills blandningen nästan kokar och ta från plattan. Låt chokladhacket smälta i grädden. Blanda i lingonen och rör till en slät blank smet. Skeda ner tryffelsmeten i ischokladformar och ställ dem i kylskåpet att stelna.


Bilden är lånad av recept.nu

SB hos frisören

Riktigt busväder idag igen därför åkte myskläderna på innan jag lastade in SB-väskorna i bilen och körde till Hjärnarp. Scrapping med mamma står på schemat och sen ska vi även hinna med och göra något åt min sk. frisyr! Den lever för tillfället upp till det underbara vädret - allt står på alla håll och kanter. Suck!

Today's Theme


Åttonde

Bilden är lånad från weheartit.com

Sjukling

Min torsdag skulle jag spendera i Helsingborg med min mormor - julshopping helt enkelt! Men morfar ringde precis och berättade att hon hade gått och blivit sjuk (Krya på dig!) så det blir tyvärr ingen shopping. Spar det till en annan gång helt enkelt! Vad jag ska göra nu istället får vi se, kommer nog på något! :)


Christmas candy

- Chokladdoppade marschmallows - Mozartkulor - Baileystryffel - Daim - Marsipanfigurer - Knäck - Pepparkaksmuffins med phildelphiafrosting -

Effective

Effektiv jag har varit idag! Under dagen har jag hunnit göra tolv (!) julkort samtidigt som jag tagit tvätten, bakat färdigt det sista från gårdagens julbak, lagat lunch och nu under kvällen tagit en svängom med dammsugaren. Härligt med effektiva dagar! Nu ska jag ta och publicera en hel drös med bilder på våra små goda underverk från igår innan jag släcker lampan för idag. See you soon!

Sjunde


Lingonparfait på smulig pepparkaksbotten
6 portioner

Ingredienser
4 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl rårörda lingon
1 näve frysta lingon
3 dl vispgrädde
ca 15 pepparkakor
25 g smör
citronmeliss

Gör så här
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner rårörda lingon och en halv näve lingon. Vispa grädden lätt och blanda med luftiga tag ner i äggvispet. Skölj en form och häll i smeten. Ställ formen i frysen i ca 1 timme. Mixa pepparkakor och smör. Ta ut parfaiten och lägg ett lager pepparkakssmul överst på parfaiten. Låt sedan frysa ca 3-4 timmar. Skölj formen under rinnande vatten så att parfaiten släpper och stjälp upp den på ett fat. Garnera med lingon och citronmeliss.


Bilden är lånad från norrmejerier.se

Six billion

At this moment there are 6.470.818.671 people in the world.
Some are running scared.
Some are running home.
Some tell lies to make it through the day.
Others are just not facing the truth.
Some are evil men, at war with good.
And some are good, struggling with evil.
Six billion people in the world, six billion souls.
And sometimes.. all you need is one.

- Peyton Sawyes (Hilarie Burton)

Hilarie och hennes man Jeffrey Dean Morgan. Snyggaste paret på röda mattan!
Bilden är lånad av zimbio.com

Back


Mitt i scrappandet tog jag paus då jag lagade mat samt hängde upp tvätten men nu är det dags att återvända till scrappandet.

Today's Theme

Mangokyckling med gurksallad
4 portioner

Ingredienser
Mangokyckling
600 g kycklingfiléer
2 msk mango chutney
3.25 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Potatismos
1 kg potatis
1 msk smör
2-3 msk grädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gurksallad
1 gurka
2 morötter
3.25 msk rapsolja
1 tsk vinäger
1 tsk salt
2.5 krm chiliflakes (valfritt)
1.75 msk mynta (färsk, valfritt)
1.75 msk persilja (färsk)

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda mango chutney med olja, salt och peppar. Dela kycklingfiléerna på hälften och pensla de runt om med marinaden. Lägg i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll sedan av vattnet, blanda ner grädde, smör, salt och peppar och mosa med gaffel och ev. med visp till fluffigt mos. Skala morötterna. Skiva gurkan och morötterna i tunna långa skivor, går bra med skalaren. Lägg i en skål. Blanda olja, vinäger, salt, ev. chiliflakes, mynta och persillja. Häll på morötterna och gurkan och blanda runt ordentligt.
Bilden är lånad från vardagsmaten.se

Nice & warm

Ovanligt varmt och skönt i sängen idag så ligger fortfarande kvar här trots jag varit vaken i över en timme. Skönt att ligga och dra sig! Men snart är det dags att börja röra på sig för ganska mycket står på dagens schema; julkorten ska göras, gårdagens bak ska slutföras (vissa godsaker skulle vila i kyl över natten) och motion ska fås. En hel del att stå i helt enkelt så vi hörs senare!


Today's Theme

Bestämt vad ni ska ha på er på nyår?
Denna outfiten lockar men då enbart klänningen (från theoutnet.com) kostar 330$ får det nog istället bli en lookalike! :)

Välkommen!

Den nya bloggdesignen publicerades igår och jisses med folk som då beslutade sig för att klicka sig in här - nytt rekord! Trevligt trevligt! Men idag satte jag ju nästan i halsen! Statusen över unika besökare var en bra bit över 100 (!) och jag är gladare än någonsin! Jag kan bara säga välkomna hit och hoppas på att ni stannar! :)

Disken

Kvällsmaten är i magen, Chass har rullat hemåt och hela kylen (och frysen) är full av nybakade godsaker! Fotograferar allt gott vi bakat imorgon då ljuset är bättre! Nu ska jag ta den sista disken, har diskat kontinuerligt hela dagen så det är bara ett fåtal saker kvar (skönt!), innan jag placerar mig i soffan för att arbeta lite på datorn. Hörs senare!


Sjätte


Wind

Usch va det blåser idag! Därför är jag riktigt glad över att jag ska spendera dagen inomhus med mina fina vän. Det ska bakas alla möjliga goda saker som hör julen till! Ha en bra tisdag så hörs vi senare!


Paus

För att inte sitta hemma och deppa för mycket kör vi nu ner till Båstad för att handla, gå en promenad samt lämna en present till min älskade mormor som idag blir ett år äldre. När vi kommer hem igen ska jag fortsätta med jobbsökandet samt tvätta och städa - om vi inte kommer hem för sent vill säga!


Femte


Julpaj på skinka och västerbottensost
4-6 portioner

Ingredienser
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
115 g smör
2 msk crème fraiche
1 tsk salt
Fyllning
2 ägg
2.5 dl mellangrädde
100 g västerbottensost
200 g skinka i strimlor
1 rödlök, skivad
1 krm salt
2 krm peppar

Gör så här
Köra alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt och peppar. Rör ned skinka och lök. Grädda i 200° i 30-40 minuter, eller tills pajen stelnat. Servera den varm eller ljummen.


Bilden är lånad av norrmejerier.se

Depressed

Sitter i soffan och deppar över att framtidsplanerna inte ser så ljusa ut. Varför ska allt vara så dyrt och varför finns det så många men i vårt liv? Suck! Det enda jag kan göra just nu är att söka jobb - söka, söka & söka. Åh förhoppningsvis till slut också få ett av alla de arbeten jag sökt. Vet inte alls hur många jobb jag sökt denna höst men siffran är utan problem över 50. Suck igen..

Today's Theme


30 procent

Denna trevliga nyhet fanns på Style and fun stuffs blogg idag. 30% på allt fram till midnatt!

Ny design!

Tadaa! Vad tycks om den nya designen? Jag var så himla trött på den gamla men dessvärre hittade jag ingen möjlighet, rent tidsmässigt, att hinna med detta också! Därför är jag väldigt tacksam över all hjälp jag fått av Denise som inte bara jobbar snabbt utan även väldigt proffsigt. Tusen tack fina du!

Hur ser designen ut på din dator/telefon?
Kommentera gärna så att jag vet om något måste ändras, tack!
(Funkar det inte klicka F5 (PC) eller cmd+R (Mac))

Ursäkta röran, vi bygger om!

Ursäkta röran men här byggs det om! Håll ut!

Weather

Härligt väder denna veckan! För tillfället vräker det ner hagel samtidigt som det blåser rejält. Tradigt!

New

Nu har jag legat och dragit mig i sängen i en halvtimme - läst bloggar, spelat wordfeud & kollat vädret (imorgon kommer snön!). Men efter det att jag sett dagens avsnitt av julkalendern ska jag väl också rulla ur sängen och börja denna nya vecka.


Fjärde

Bilden är lånad från weheartit.com


Julbord

Så mycket som jag längtat till dagens julbord har jag nog aldrig längtat efter julmat! Åh gud va gott det var! Först en silltallrik (har lovat mig själv att börja tycka om sill) innan det fortsatte med kallskuret, lax i alla dess former, varmt och till sist dessertbordet. Ja jösses va allt va gott och jag är, trots att jag smakade av nästan allt, inte proppmätt! Utan så där lagom mätt, inte alls så där sprängfylld som man lätt blir på julbord utan helt enkelt behagligt mätt. Härligt!
Uppklädda och fina blev vi hämtade strax innan tolv

En massa god mat låg upplagt fint på faten


Vissa finare än andra!


Mandelmusslor var en del av dessertbordet

Tusen tack underbara ni för en väldigt trevlig eftermiddag!

Sleepyhead

Halv fem imorse kröp M ner i sängen så jag tänkte låta honom sova ett tag till. Själv har jag placerat mig i soffan för att kolla på dagens avsnitt av julkalendern men när det är slut måste jag nog väcka honom så att vi hinner göra oss iordning. Vi ska nämligen på årets första julbord idag! :)


Ögonlocken

Fortfarande ensam hemma kryper jag nu ner under täcket med nyborstade gaddar och tunga ögonlock. Trots det sistnämnda startar jag nu film nummer fyra för kvällen även om jag vet att jag kommer somna! :) Jag tycker helt enkelt om att ha lite ljud (film är perfekt då de innehåller både snack och musik) i bakgrunden samtidigt som jag gör annat. Som nu ikväll har som sagt tre filmer visats här hemma samtidigt jag fått gjort hur mycket som helst. Härligt! Men nu blir det inte många knop gjorda utan satsar istället på att kolla på filmen innan ögonlocken blir för tunga! :)


Home alone

Lördagskväll och jag sitter ensam hemma. M har åkt med kompisarna på fest och jag var mer sugen på att bli hemma. Men ibland kan det faktiskt vara ganska skönt, lite egentid helt enkelt! Därför har jag nu satt igång en julfilm (M är inte så förtjust i dessa så passar på när han inte är hemma) och hällt upp ett glas julmust. Perfekt!
Valde Polarexpressen idag då jag tycker den är så fint animerad

Tredje


Mjölkchokladmousse med ingefärsmarinerade päron
4-6 personer

Ingredienser
4 cm färsk ingefära
tunt skal och saft av 1 citron
2 dl vatten
3/4 dl strösocker
3 päron
100 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
mynta (till garnering)

Gör så här
Skala ingefäran och skär den i pyttesmå tärningar. Skär det yttersta från skalet av citronen med en vass kniv. Koka en sockerlag med vatten, strösocker, ingefära, citronskal och saft. Låt koka i 5 minuter. Skala päronen och skär dem i tärningar. Pressa över lite citronsaft så att de inte mörknar. Häll den kokande lagen över päronen och låt svalna i kyl i minst 3 timmar. Smält chokladen i vattenbad eller mikron. Låt svalna något. Vispa grädden fluffig (om man vispar för hårt blir moussen grynig). Vispa ner äggulorna i chokalden, rör så att smeten blir blank. Vänd ner grädden i chokladsmeten, lite i taget, så att den blandar sig ordentligt. Fördela i portionsformar och låt svalna i kyl minst 1 timme. Häll av päronlagen. Toppa sedan varje chokladmousse med pärontärningar och garnera med mynta.


Bilden är lånad från norrmejerier.se.

Cold

Usch va kallt det var på dagens julmarknad, trodde jag skulle förfrysa både kinder och fingrar. Brr! Nu är vi alla fall hemma och har varit det ett bra tag. Sen vi kom hem har vi bara tagit det lugnt, jag har suttit i soffan med datorn i knät och M har suttit vid den andra datorn. Riktiga datornördar! :) Men helt seriöst vem vill gå ut när det regnar och blåser som det gör nu? Skönare att sitta inne och tända en massa ljus och bara mysa! Nu ska jag ta och göra iordning eftermiddagsfikan eftersom det snart trillar in en vän. Kanske kan hon få oss att lyfta blickarna från skärmarna! :)

Ärtsoppa

Tidigare har jag och M haft som tradition på hösten att åka och simma om fredagarna men denna hösten har detta tyvärr inte hunnits med. Eftersom vi båda uppskattade simningen bestämde vi oss för att ta tag i det igen och i alla fall sticka iväg nu under årets sista fredagar. Därför körde vi igår hemifrån med en gång när M kom hem från jobbet. Tre timmar senare var vi som nya människor, härligt! Efter simningen körde vi inom "jobbet" och hämtade mat som vi sedan åt hemma i soffan till en film. Perfekt fredagskväll och jag längtar redan till nästa!

Nu ska vi på julmarknad trots det tråkiga vädret. Men vill man ha hemvärnets ärtsoppa så vill man! :)


Andra


Today's Theme

Pepparkakscheesecake med lingon
ca 10 bitar

Ingredienser
Botten
150 g smör
300 g pepparkakor
Fyllning
1 st vaniljstång
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 st ägg
0.5 tsk malda pepparkakskryddor
2 msk maizena majsstärkelse
0.75 dl strösocker
Garnering
1.5 dl lingonsylt
1 msk vatten
Ev extra lingon och lingonblad

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna(eller krossa dem till smulor i en plastpåse) och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en mixerskål med de övriga ingredienserna till fyllningen och mixa till en jämn smet. Häll över i pajskalet. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den precis har stelnat. Låt kallna helt. Smält sylten med lite vatten i en kastrull och fördela den på kakan. Ställ kakan för att stelna lite.



Fredagen, so far!

På 45 (!) minuter tog vi oss igenom 7 butiker på Väla som för tillfället är väldigt stort och väldigt lätt att gå vilse på då inte mycket är det brukar vara! Allt vi skulle ha hittades så det var två väldigt glada tjejer som lämnade Helsingborg för denna gång. Kommer tillbaka nästa vecka, lovar!

Efter snabbstopp hos Chass blev det sedan thailändsk lunch (riktigt gott när man inte äter det för ofta) innan jag skulle till Vissage för att fixa fransar och bryn. Perfekt! Därefter var tanken att vi skulle ta en långpromenad men eftersom vädret är så, ursäkta språket, jäkla tråkigt skippades den då ingen av oss var särskilt sugna på att bli helt genomsura. Därför sitter jag nu här hemma vid datorn istället, inte för att man får så mycket motion här, men man kan få gjort lite annat så som svara på mail och söka jobb. Funkar ju det med!
Det var "Ta 3 betala för 2" på Lindex så dessa finingar fick följa med hem!

Snabbshopping

Helt spontant bestämdes det att jag skulle följa med Chass ner till Helsingborg för snabbshopping så nu är vi i provrummet på MQ men innan vi vet ordet av är vi i nästa butik. Snabbshopping som sagt! Anledningen till detta är att jag klockan ett har tid på Vissage och innan dess ska vi hunnit inom på både det ena och andra stället. Högt tempo denna fredag!


N O V E M B E R

Bakat scones
Varit på julmarknad
Åkt på roadtrip med fina flickor
Spenderat en fredagskväll i Helsingborg med Chass
Busat med favoriter
Dekorerat cupcakes
Stöpt ljus

Självklart har jag hunnit med mer saker nu i november men tyvärr har jag slarvat med att ta med mig kameran så då blir bildutbudet inte bättre än så här..

Wish


Today's Theme


Första


Enbärsgravad sill
4 portioner

Ingredienser
1 msk enbär
1/2 tsk hel vitpeppar
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl finhackad dill
1 dl crème fraiche
1 förpackning Abbas 5-minuterssill

Gör så här
Stöt enbär och vitpeppar i en mortel. Blanda med salt, strösocker, hackad dill och crème fraiche. Skär sillen i bitar på tvären och blanda med enbärsmarinaden. Låt stå svalt ett par timmar innan servering.


Tjuvarnas jul

Har ni sett första avsnittet av årets julkalender, Tjuvarnas jul? Vad tyckte ni i så fall om den? Jag har precis sett det första avsnittet och än så länge (ganska svårt att bedöma på mindre än 14 minuter) verkar den bra. Sådär spännande och mysig som en julkalender ska vara!
Första avsnittet kan ni se här!

Färdig!

Årets julkalender är nu helt färdig så kika in igen vid 18 då första luckan publiceras!
Ett litet tjuvkik!

Two hours

Började December månad med en försovning (perfekt!) så i all hast drog jag på mig kläder innan jag hoppade in i bilen och styrde min kos norrut. Ca 30 minuter senare ankom jag Halmstad där jag klev upp på vågen och insåg att denna veckans soffmys och julegott resulterat i ett stort fett plus. Suck! Därför slösade jag inte tid på att stanna kvar på mötet där jag ändå bara skulle sitta, utan hoppade istället in i bilen och körde till Chass. Skorna snörades på och vi gav oss ut i det halvosäkra vädret för att samla steg på räknaren. Halvvägs kom regnet så när vi var tillbaka hos Chass två timmar (tredje dagen nu, så det börjar bli en vana!) senare var vi båda kalla och blöta. Men stegräknaren var 17 000 steg rikare! :) En tonfisksallad till lunch på det innan jag tackade för mig och började röra mig hemåt. Nu ska jag fixa det sista på årets julkalender här på bloggen innan jag börjar på dagens middag. Hörs senare!