Today's Theme

Pepparkakscheesecake med lingon
ca 10 bitar

Ingredienser
Botten
150 g smör
300 g pepparkakor
Fyllning
1 st vaniljstång
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 st ägg
0.5 tsk malda pepparkakskryddor
2 msk maizena majsstärkelse
0.75 dl strösocker
Garnering
1.5 dl lingonsylt
1 msk vatten
Ev extra lingon och lingonblad

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna(eller krossa dem till smulor i en plastpåse) och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en mixerskål med de övriga ingredienserna till fyllningen och mixa till en jämn smet. Häll över i pajskalet. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den precis har stelnat. Låt kallna helt. Smält sylten med lite vatten i en kastrull och fördela den på kakan. Ställ kakan för att stelna lite.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback