Today's Theme

Key Lime Pie
4 portioner

Ingredienser
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft

Till servering
Vispad grädde
1 st limefrukt

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen till små smulor i en mixer. Blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj). Låt svalna och servera pajerna med vispad grädde och skivad limefrukt.

Kommentarer
Postat av: Lena

Dom såg goda ut :)



tävla gärna hos mej :

http://lenahaga.blogg.se/2011/february/tavlingsdax.html

2011-02-04 @ 19:18:15
URL: http://lenahaga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback