Magont

Under tisdagen kom smärtorna i magen som sedan höll mig vaken två nätter innan jag efter många om och men bestämde mig för att besöka läkaren för att få beskedet om att jag gått och fått magkatarr. Precis vad jag behövde! Så de senaste dagarna har jag varvat jobb med att ligga i soffan. Åh det är ju så kul! Ännu roligare när man får veta att det kan ta veckor till månader (!) att bli av med det samt att jag helst bara ska äta kokta saker och skippa jordgubbarna. Skippa jordgubbarna?? Är ni inte riktigt kloka, det är ju midsommar?! Jaja jag äter vad jag vill men får betala för det med hemsk smärta. Så nu vet ni varför jag varit lite off den senaste tiden men jag hoppas självklart ni förstår varför..

Today's Theme


Happy!


Today's Theme


Lite sömn, mycket roligheter!

Förlängde helgen med ytterligare en dag men nu är det verkligen dags att starta den nya veckan, eller i alla fall efter att jag skrivit om helgen som gått..

Lördagen, som hade närmat sig med stormsteg, gick till att köra en massa ärenden innan vi på kvällen firade en älskad födelsedagsgris!
Födelsedagsgrisen!

Gänget som höll henne vaken hela natten :)

När vi sedan anlände hem strax efter fem på morgonen gick M och la sig medan jag startade ugnen och började baka. Två timmar senare var det sedan dags att göra sig iordning inför dagens utflykt, som vi hamnade på efter många om och men när vi gjort besök i både Marieholm och Höör. Trevligt trevligt!
Vad gör man en söndag om inte åker ånglok?


Med trevligt folk och barn med spring i benen :)


Här går det undan!

Tack för en trevlig dag!

On the road

Presenterna är fixade och vi har även passat på att trängas med turister på ICA. Trevligt trevligt! Så nu är vi på väg hem för att starta ugnen och börja baka innan det blir lunch och lite avkoppling för att sedan göra oss iordning för att åka på fest.

Fixas

Lördagen är kommen och än så länge har den spenderats i sängen och soffan - lata dagar me like! Men nu är det dags att ta tag i dagen för att köra och shoppa. Mat & present måste fixas innan vi kan återvända hem för att spendera eftermiddagen i köket. Jag ska äntligen få baka igen! :) Vi hörs senare när vi kommit hem!

GrattisGrattisGrattis

♥ Grattis på födelsedagen fina Chasmine! ♥

Today's Theme

Vit chokladdipp med exotisk frukt
4 portioner

Ingredienser
2 dl grädde
50 g vit choklad
0.5 st vaniljstång
2 cl punsch
kiwi, jordgubbar, banan, kiwana, papaya och mango

Gör så här
Smält chokladen i grädden på svag värme med vaniljstången i, antingen på spisen eller i mikron. Smaksätt med punsch. Skär frukten i dippvänliga bitar. Använd såsen att dippa frukten i.



Freitag

Idag har jag nästintill bara jobbat utöver en stund på förmiddagen då jag passade på att springa en runda samt fick frisyren tillklippt. Skönt! Men sen blev det jobb, mycket under lunchen följt av ett par döda timmar för att sedan gå på knappt styrfart en bit in på kvällen innan chefen skickade hem mig. Lovely! Så nu har man hela helgen framför sig, en helg då både jag & M är lediga (hur ofta händer det?!) så vi ska spendera den ihop genom att under morgondagen köra in till stan för att sedan på kvällen fira allas favorit Chass. Söndagen ska sedan spenderas med familjen Schön. Söndagsmys på hög nivå! Nu ska jag plocka fram SB-väskorna och scrappa ett av de finaste korten på länge eftersom vi imorgon har en liten födelsedagsgris! :)

Like a princess

Fem timmar var vad jag fick skriva in i timrapporten på jobbet idag. Inte mycket men bättre än ingenting! Imorgon blir det mer jobb, elva till elva (I hope!) så nu är det tid att krypa ner i sängen, som M så snällt har bäddat med nya lakan. Jag kommer sova som en prinsessa!

Today's Theme


Sex komma sju kilometer

-8 hg visade vågen idag trots att jag krängde lite onyttigheter under gårdagens kväll så det var ju skönt. Dessutom vann jag en kylväska till flaskor eftersom jag var den som gått ner mest den senaste veckan. Sådana utlottningar ska dem nu ha de närmsta fyra veckorna, alltså fram till semestern. Kul när man blir peppad!

Efter mötet har jag hunnit handla, varit hos optikern, ätit lunch hos M&M samt sprungit en runda på 6.7 km. Det sistnämnda är jag riktigt stolt över, för utöver en vätskepaus hos kusinerna sprang jag hela vägen. Nice! Så nu är dagens motion avklarad! :)

Nu ska jag skriva dagens TT-inlägg innan jag hoppar in i duschen för att sedan åka ner i båten och laga middag så att jag och M kan äta ihop innan dess att jag ska till jobbet.

Promenad

I en rask promenad är jag nu på väg till ViktVäktarna för att få dagens resultat innan jag ska fortsätta min raska promenad i solen. Lovely! Resten av dagen kommer nog spenderas på samma sätt innan jag ikväll ska arbeta.

A good day

Efter en lång men mycket trevlig dag är jag nu nedkrupen i sängen, som för min smak är alldeles för varm. Puh! Insekter och värmen i sovrummet när man ska sova är nog det enda negativa med sommaren.

Imorgon är det VV möte som gäller, ett antal siffror på vågen som kan vara lite hur som helst denna veckan. Duktig på att inte äta något skit enda till nu ikväll då det blev film med goda tillbehör; ost & kex. Suck! Men men vi får helt enkelt se vad vågen visar imorgon nu ska lampan släckas och kudden kramas. Sweet dreams!

New shoes

Inhandlade tre par fina ballerinor idag som ska få pryda min lilla skosamling. Utöver ett par vita tygskor (converse, I hope) är min sommargarderob komplett. I alla fall i skoväg! :)

Today's Theme

Balsamicomarinerad sparris med lax och parmesan
6 portioner

Ingredienser
28 st späda gröna sparrisar (ca)
Salt och nymalen svartpeppar
Marinad
0.5 dl balsamvinäger
1.5 dl riktigt god olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering och garnering
100 g parmesanost
8 skivor färskrökt lax
1 påse pinjenötter
Balsamicosirap
 
Gör så här
Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller tio små fat. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd.


Lund nästa. Nästa Lund.

Vi drar till Malmö, vi drar till Malmö.. eller egentligen lite längra, nämligen Köpenhamn. En liten dagsutflykt i grannlandet med fina Chasmine passar mig alldeles perfekt denna dag då det är min lediga dag denna vecka. Vi hörs senare!


Jag är brun men vissa är visst brunare, suck!

Myggbett

Nu ska jag knyta på mig skorna och bege mig ner till Båstad för att jobba - förhoppningsvis blir det 11 timmar att skriva in på timrapporten ikväll. Men innan dess ska jag köra till apoteket och köpa Xylocain som används på myggbett. Fick ju några sådana på festen i lördags! Bilderna nedan är bara på ett ben, smalbenet och knävecket. Aj!

Today's Theme


The weekend

Ännu en helg har passerat, en helg jag spenderade med jobb och 30-årsfest. Helt ok helg! :) Idag har jag mest tagit det lugnt (scrappat, kollat film & tagit en promenad) innan dess att jag åkte till jobbet strax efter fem. Avslutar världens tråkigaste inlägg med ett par bilder från lördagens fest..
Yes, maskeradfest it is!

Ute i skogen bland myggorna (!)

Filmtema så vi kom som självaste Will Turner och Elisabeth Swann

"Biosalongen"

Biljetten/Bordsplaceringen

Det "lilla" presentbordet

Lilla kycklingen?

Nu är det hög tid för sängen eftersom det imorgon väntar en lååång arbetsdag, natti!

Today's Theme


Cosy

Spendera gårdagen mestadels med arbete men på kvällen hade vi fredagsmys på hemmafronten då det åts tacos samt tittades film. Mys! Idag ska jag återgå till arbetet men inte så länge eftersom vi sedan skulle köra söderöver för att gå på fest. Hörs igen när vi rullar!
Gott med tacos!

Today's Theme

Vit chokladmousse med flädermarinerade jordgubbar
4 portioner

Ingredienser
Vit chokladmousse
70 g vit choklad
2 dl vispgrädde
0.2 dl Hallands fläder
Flädermarinerade jordgubbar
1 l jordgubbar
1.5 dl koncentrerad flädersaft
1 dl vatten
1 dl socker

Gör så här
Hacka den vita chokladen. Koka upp en deciliter av grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen är smält och blandningen blir len. Vispa sedan i den kalla grädden och brännvinet. Låt svälla under natten i kylen, täckt med plastfilm. Gör jordgubbarna: Koka upp vattnet och sockret till en sockerlag. Låt svalna och tillsätt sedan saften. Skär jordgubbarna i skivor och lägg i lagen. Låt dem dra i minst 30 minuter. Till serveringen ska moussen vispas upp så att den har samma konsistens som vispat grädde. Servera moussen tillsammans med jordgubbarna på fat eller i vackra glas.



Work

Fredag fredag fredag! För många innebär helgen ledighet men för mig betyder det just denna helg jobb. Men det gör absolut ingenting för på helgen är det som roligast att jobba, det är ju då det händer någonting! Lördag kväll blir det däremot lite ledighet då vi ska på 30-årsfest - förhoppningsvis en toppenkväll! Men nu ska jag borsta gaddarna och dra lite smink över mig innan dagen kan börja på riktigt!

Quick

Efter en stressig men rolig kväll i Helsingborg med två favoriter är vi nu på väg hem med fulla kassar - där trillade ju in några tusenlappar idag. Hjärtligt välkommen skatteåterbäring! :) Så när vi väl är tillbaka på fina Bjäre blir det till att packa upp innan jag ska placera mig i soffan för att scrappa ihop ett kort till imorgon. Vi hörs senare, ciao!

Today's Theme


Resultat

Det har gått två veckor sedan senaste VV-mötet eftersom det förra torsdagen var röd dag (kristihimmel) men trots detta är jag nöjd med mina -1.8 kg som vågen idag visade. Därför har jag nu bara 1 hg kvar tills jag är tillbaka på vikten jag hade innan min lilla slarvperiod, men det lilla hektot försvinner under dagens promenad. Skönt!


Vatten från ovan


Usch vad det regnar och mer lär komma!

Candles


Morning! För en timme sedan trillade det in ett litet sms och strax därefter en Chass så nu har vi kruput upp i soffan och tänt lite ljus för att spendera morgonen med att kolla film.


Rain

Sitter och lyssnar på när regnet smattrar mot våra takfönstren samtidigt som jag känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre. Därför är det nu är det hög tid att plocka ihop alla mina saker då jag sprider mig pinsamt mycket när jag sitter och scrappar.
Hur lyckas man bara?!

Imorgon får vi lite besök på morgonkvisten innan resten av dagen ska spenderas med VV-möte och arbete. Hoppas givetvis på ett positivt resultat på förmiddagen för att sedan fortsätta eftermiddagen på samma vis. Men nu önskar jag er alla en skön natts sömn så hörs vi igen under morgondagen.

M A J

Sprungit vårruset

Gjort snabbaste utlandsbesöket ever med fröken Carlsson

Varit på SB-träff

Gått långpromenader

Haft VFU
(Bilden är tagen under vandringen i Hovs Hallar, tillsammans med eleverna)
Haft släktbesök vilket innebär grillning

Slipat & Målat

Monterat möbler

Firat morfar!

Sprungit Blodomloppet

Gått fler långpromenader

Kollat fotboll med tjejerna

Varit i Hjärnarp för att scrappa och fotografera hundar

ScrapBooking

Det kliar riktigt i mina scrapbooking fingrar så nu åker SB-väskorna fram och en film sätts igång - onsdagsmys jag är redo!

Corn

Idag är det en riktig hemmadag för min del - är jag inte nere i tvättstugan så sitter jag i soffan och tar det lugnt men nu är det hög tid att börja tillaga dagens enkla men goda lunch; majskolvar!
Jag känner fler som gillar majskolvar

Today's Theme

Ostpiroger
4 portioner

Ingredienser
5 dl vetemjöl
2.5 krm bakpulver
2.5 krm salt
1 ägg
4 msk rapsolja
1.75 dl mjölk
200 g mozzarella (riven)
200 g philadelphiaost

Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda äggula, olja och mjölk i en annan skål. Häll sedan över äggblandningen med mjölet och rör till en fin deg. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till en 10 cm cirkel. Lägg en klick philadelfiaost på mitten, toppa med riven mozzarella. Fukta kanterna med lite vatten och vik över ena delen så att det blir en halvmåne. Pensla med uppviskat ägg. Ställ in i ugnen i 200°C i ca 20 minuter. Gör en god grönsallad och servera till pirogerna.

Today's Theme


Breaking Dawn

Längtar!

Today's Theme


Today's Theme

Frusen marängrulltårta med blåbär
12 bitar

Ingredienser
6 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 msk marsánpulver
3–4 dl vispgrädde
250 g blåbär


Gör så här
Värm ugnen till 175 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke. Rör ner sockret lite i taget. Tillsätt försiktigt marsánpulvret. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapperet. Lämna ca 5 cm runt kanten eftersom marängen flyter ut. Grädda i 25–30 minuter. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper och låt svalna något. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet som den har gräddats på. Vispa grädden och bred den över marängen. Strö över blåbären. Rulla ihop marängen hårt från långsidan med hjälp av bakplåtspapperet. Ta bort bakplåtspapperet och lägg rulltårtan i aluminiumfolie. Låt den ligga i frysen i minst 3 timmar. Ta ut den en liten stund före serveringen och skär i skivor.



Today's Theme


Lååånghelg i bilder

Två favoriter seglar
Absolut inte ensamma ute på havet
Njuter av solen!
Inte många kvar på stranden..
Älska jordgubbar!

Provar farbrors lite för stora hatt

Såhär sitter den bättre!

Sötnos!

Lååånghelg!

Innan man visste ordet av var långhelgen kommen och knappt hann man blinka innan den var över igen!

Torsdagen blev min första dag på nya jobbet, ett jobb jag kommer kombinera med mitt gamla vanliga på Centrecourten (cc) så i sommar blir det en hel del jobb. Cashing! Kvällen spenderade jag sedan hemma hos M&M där det blev middag och prat natten lång ute på altanen i sommarvärmen. Lovely!

Började sedan fredagen med att jag och M köpte frallor på vägen från båten till M&M där det sedan blev brunch. Efter det körde han hem medan jag hade tio timmar arbete framför mig. Money money money..
Lördagen såg i stort sett likadan ut, tio timmar arbete innan ett kort besök nere i båten där det tydligen var liten släktträff. Trevligt trevligt!

Soliga söndagen var jag sedan ledig (nästan i alla fall) så jag och M gav oss ut med båten. Fläktade skönt på havet trots att det inte blåste något vidare. Ändå skönt att komma ut! Resterande av dagen tog vi det bara lugnt, låg i båten och snackade medan solen brände vår bleka svennehud.

Så kom måndagen, långhelgens varmaste dag, och vad ska jag göra då om inte ut och springa?! 6.2 km stod på schemat och trots att jag inte sprang hela vägen (som jag gjort under de andra loppen i år) var jag ändå nöjd när jag kom i mål för det är inte världens lättaste att springa när solen gassar och temperaturen är uppe på 28 grader. Därför gjorde jag inte särskilt mycket mer den dagen, utan spenderade resten av dagen med trevligt folk & god mat. Perfekt helgavslut helt enkelt!

Today's Theme

Grillad lax i tacoskal
4 portioner

Ingredienser
600 g laxfilé, skuren i 8 skivor
Salt, efter smak
Svartpeppar, nymalen
2 tsk oregano
2 dl chipotle majonnäs
2 st avokado, skurna i tärningsstora bitar
2 st tomater, skurna i tärningsstora bitar
2 st limefrukter, skurna i klyftor
1 rödlök, liten
1 st romansallad, strimlat
8 st tacoskal
Jalapeños, inlagda från burk

Gör så här
Förbered alla tillbehör och värm tacoskalen. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark. Krydda laxbitarna med salt, svartpeppar och oregano. Grilla över direkt glödvärme, beräkna 2-3 minuter per sida. Sätt fram tillbehör i skålar och låt alla fylla sina tacos.



Summer break

När jag lämnat tentasalen spred sig glädjen inom mig då jag nu inte behöver återvända till Halmstad förrän till hösten. Härligt! Så hur ska man då inleda sitt sommarlov om inte köra en massa ärenden och prata schema med jobbet? Perfekt början att trixa & fixa så att man får ut så mycket som möjligt av sommaren. Men nu ska jag ta en paus i allt planerande och ta tag i dagens middag - riktigt fint väder idag så chansen att det blir grillat är ju ganska stor! :)
Viktigt att skydda sig när solen gassar - speciellt eftersom det stramade rejält i ansiktet efter gårdagens 4-timmars runda i solen

Tenta

Första sommarmånaden är kommen och det har därför också dragit ihop sig till terminens sista tenta. Förhoppningsvis kommer den gå alldeles utmärkt men det skadar ju inte om det hålls en o annan tumme i vårt avlånga land! :)

Tired

Rejält trött efter en mycket trevlig dag som avslutats med studier är det nu dags att krypa till kojs så vi hörs mer imorgon, sweet dreams!
Självklart har det även hunnits med en långpromenad i det soliga vädret med fina vännen dock togs kameran inte med så bilden är från promenaden häromdagen.