Today's Theme

Balsamicomarinerad sparris med lax och parmesan
6 portioner

Ingredienser
28 st späda gröna sparrisar (ca)
Salt och nymalen svartpeppar
Marinad
0.5 dl balsamvinäger
1.5 dl riktigt god olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Till servering och garnering
100 g parmesanost
8 skivor färskrökt lax
1 påse pinjenötter
Balsamicosirap
 
Gör så här
Ansa sparrisen och koka den i 2 minuter i buljong eller lättsaltat vatten. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och smaka av. Lägg ner den varma sparrisen i marinaden och vänd runt. Rosta pinjenötterna i en torr inte alltför het panna. Arrangera sparris och laxskivor på ett stort eller tio små fat. Hyvla över parmesan, strö på pinjenötterna, salta och peppra. Ringla till sist över lite balsamicosirap och servera med ett gott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback