Today's Theme

Kycklingsoppa med chili och lime
4 portioner

Ingredienser
2 l hönsbuljong
20 g färsk ingefära, ca
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chili
2 st citrongräs
4 st limeblad
250 g äggnudlar
2 msk rapsolja, ca
2 st kycklingfiléer
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
1 st stor eller 2 små pak choi eller 100 g färsk spenat
1 st lime, i klyftor
Garnering
Chili
Koriander

Gör så här
Koka upp buljongen. Skala ingefäran och skär den i skivor. Skala vitlöken och skär den i skivor. Kärna ur och skiva chilin. Skär citrongräset i strimlor. Lägg ingefära, vitlök, citrongräs, chili och limeblad i buljongen. Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar. Värm oljan i en grill- eller stekpanna. Stek kycklingfiléerna på båda sidor tills de är genomstekta, i ca 15 minuter. Salta och peppra. Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå nudlarna. Sila bort kryddorna från buljongen. Skär bort botten på pak choin och lägg ner bladen i buljongen. Låt sjuda i 30 sekunder och häll upp direkt i skålarna. Servera med limeklyftor och garnera med mer chili och koriander.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback