Today's Theme

Leilas choklad- oct kokosrutor
ca 24 bitar

Ingredienser
Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor

Gör så här
Chokladkaka Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Toscasmet Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback