Today's Theme

New York cheesecake med blåbär
7-10 personer

Ingredienser
300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.



Kommentarer
Postat av: Anonym

sv: har jag skrivit fel? haha, förlåt med i så fall.. Blev lite snurrig efter ett tag :) Kan ändra när jag lägger in dom nya :)

2011-11-20 @ 19:23:37
Postat av: Karin

Hej. Hur kan du gå ner i vikt när du bakar så mycket onyttigt?

Mvh Karin

2011-11-22 @ 20:48:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback