Tio

10 dagar senare är jag nu tillbaka!
10 dagar då datorn knappt varit igång. 10 dagar då endast ett fåtal bloggar lästs. 10 dagar då det hänt en hel del..

Fredag
Efter torsdagens träning fick vi fint besök mitt i bingospelandet (som för ovanlighetens skull slutade med vinst!) då Chass bestämt sig för att spendera natten i vår soffa. Trevligt trevligt! Då vi skulle se fjärde Twilight-filmen under fredagen bestämde vi oss för att köra Twilight-maraton och därför börja på detta redan under torsdagen. Men strax efter midnatt, halvvägs in i film nr två, började vi prata heavy stuff så inte förrän tre timmar senare, när munnarna gått i ett och ögonen var helt tömda på vätska, fortsatte vi vårt maraton. När vi sedan båda två somnade i soffan, strax efter fem, var en av de bästa nätterna med min bästa vän över! ♥

Under följande förmiddag var vi, som ni kanske kan förstå, lite smått sega när vi fortsatte vårt maraton i soffan. Men vid lunch laddade vi om batterierna rejält med tacos till lunch innan det var dags att göra sig iordning för en kväll på stan. Promenerade ner till Båstad, en skön promenad på två timmar, för att därifrån ta tåget till Helsingborg där kvällen skulle spenderas. En runda inom systemet, som i Helsingborg en fredag halv sex är fyllt med ganska så mycket folk, innan vi fortsatte till biografen. Njöt av en riktigt bra film för att sedan promenera bort till Harrys för att skåla för vår vänskap tillsammans med ett gäng glada människor som mest var glada över att arbetsveckan var över! :) Ett gäng drinkar på stan innan vi tog tåget tillbaka till fina Bjäre och ett väldigt trevligt dygn började leda mot ett slut!
Träffade på några hungriga kompisar på vår promenad

God mat..

..i trevligt sällskap med god dricka!

Lördag
Förmiddagen spenderades med att köra några ärenden innan vi strax efter lunch körde ner till ett gäng favoriter som precis som vi var lite småsjuka och hängiga så mycket av tiden spenderades i soffan för att kolla på film och besvara den mycket vanliga frågan, varför det?

Söndag
Lite segare än vanligt (kanske för att jag hostat mig igenom hela natten) tog jag mig i kragen och spenderade dagen med bilar, duplo och annat skoj tillsammans med busunge ett och två. Efter en riktigt god söndagsmiddag började vi packa ihop oss för att köra norrut då grisen skulle hämtas och vi var i stort behov av sömn. Jäkla hosta!
Ibland kan det vara skönt att sitta ner och läsa en bra bok tillsammans!

Men oftast är det roligast att springa runt och busa!

Måndag
Med rinnande näsa och ömmande hals packade jag in SB-väskor och gris i bilen för att köra till M's syster då hon har samma intresse som mig. Fika och scrapping resulterade i att måndagen såg ut att bli riktigt bra. I alla fall tills jag och M var på väg hem efter vår vanliga kurs/veckohandling i Ängelholm då helvetet bröt lös. Hann inte få in alla matvarorna i kylen innan jag blev stammis på toaletten och inte långt därefter även fick besök av M. I just den stunden visste jag att det skulle bli den längsta natten på länge! Så härligt att bara ha ett badrum när vi båda hade behövt sova på badrumsgolvet tillsammans med en filt..

Tisdag
Efter en sådan mardrömsnatt kan det tyckas att man bör stanna hemma i soffan/sängen för att vila och skaffa sig lite energi då man absolut inte hade någonting av denna vara. Men då det sedan ett bra tag tillbaka var bestämt att jag och Chass skulle besöka julklappslandet (gekås!) blev det, med ett gäng stopp, en bilfärd norrut. En rätt tuff upplevelse och efter ett antal besök på toaletten tog vi oss igenom kassorna med fyra gula kassar fulla med julklappar. Lovely! Väl hemma blev det en powernap med M innan mamma min kom och hämta mig för att åka på dekorationskurs, även denna planerade sedan ett tag tillbaka. Kämpade mig igenom kvällen och är trots att det vissa stunder var svårt att hålla tillbaka glad att jag åkte då jag lärde mig en massa kul!
Lärde mig dekorera som ett proffs - superkul!

Onsdag
Trevligare natt än den föregående men då ingen av oss fått i sig särskilt mycket under tisdagen var det nu onsdagens mission när vi spenderade den i soffan. Samtidigt som man önskar fler sådan mysiga dagar vill man självklart slippa springa på toa hela tiden. Suck! Inte mycket som hände denna dag då största kraftansträngningen var att hämta upp julsakerna från källaren.

Torsdag
Chass vågade sig hem till oss trots alla basilusker som svävade runt, så efter en mysig morgon körde vi till Halmstad så att jag skulle kunna väga mig. Mycket onyttigt i helgen men många toabesök de senaste dagarna skulle nog resultera i ett plus minus noll, tänkte jag så när jag klev upp på vågen och den visade -1.6 kg blev jag gladare än gladast. Detta firade vi med att köra till Ica för att införskaffa oss ingredienser till årets första julbak. Mysfaktorn är på väg uppåt! Lussekatter, mjuk pepparkaka, wienernougat och pepparkakshus blev det av tiden vi spenderade i köket. Finfina saker som väldigt lätt slank in i foderluckan!

Fredag
Nu när julsakerna kommit upp och frysen var full av godsaker var det dags för att öka på julstämningen ytterligare. Därför packade jag in ett par damer i bilen där det spelades julmusik för fulla muggar medan jag styrde vår kos i mot landet där det skulle stöpas ljus. Stjärnformade ljus, ljus med hjärtan & tjocka ljus gjorde under dagen som också spenderades med mycket skratt och trevligt folk. När jag kom hem strax efter sju blev det god middag innan jag somnade till en film då efter omständigheterna en väldigt fullspäckad men trevlig vecka gjort mig tröttare än tröttast.
Fina saker skapades denna mysiga dag

Dopp i grytan!

Nästa år ska jag också våga! :)

Eller varför inte knyta till det?


Lördag
I tio veckor har vi spenderat varje måndagskväll i en sal på Rönneskolan i Ängelholm för att lära oss mer om båtlivet och dess regler. Men nu är dessa tio veckorna slut och vi ska därför på måndag göra ett prov för att bevisa att vi lärt oss något. Därför spenderas hela lördagen, med undantag på en julmarknad samt matlagning, genom att plugga plugga och plugga innan dagen avslutades med en god middag och en bra film.
Marknade gav ingen direkt julstämning men det var en skön promenad!

Söndag
Eftersom provet inte är gjort spenderades även denna dag med plugg innan vi packade ihop sakerna för att få lite helg. Middag till en film som mer eller mindre precis hann ta slut innan dess att vi blev av med strömmen som fortfarande är på rymmen men det gör inte så mycket då ljuset i världens finaste adventsljusstake ger ett så fint sken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback