Today's Theme

Fick ett par bakböcker i födelsedagspresent och tänkte nu dela med mig av ett recept som Mia Öhrn skrev i sin bok Macarons, cupcakes, cakepops.

Blåbärscupcakes
ca 14-18 st
Ingredienser
Cupcakes
75 g smör
3 dl vetemjöl (180g)
2 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl mjölk
100 g vit choklad, grovt hackad
80 g blåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta
Glasyr
50 g blåbär(ca 1 dl) , färska eller frysta och tinade
0.75 dl florsocker
300 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
1 dl vispgrädde
ev blåbär, vita chokladploppar och färska, ätliga blommor till dekor

Gör så här
Cupcakes Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk. Vispa försiktigt ihop till en slät smet. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär (det gör inget om de fortfarande är frysta) och choklad. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter. Glasyr Mixa blåbären fint med stavmixer. Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp. Spritsa eller klicka glasyren på muffinsen och dekorera gärna med blåbär, vit choklad och färska, ätliga blommor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback