Today's Theme

Pots de crème au chocolate blanc

4 portioner

Ingredienser
5 äggulor
1 tsk strösocker
5 dl grädde
150 g vit choklad. grovt hackad
1 vaniljstång, fröna
1 nypa salt
1 msk färskpressad saft av citron
2 dl blandade färska bär, till servering

Gör så här
Vispa ägg och socler poröst. Under omrörning, koka upp grädde tillsammans med choklad, vanilj och salt. Lår svalan en aning och vispa sedan i vätskan i äggulesmeten. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud den försiktigt på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknat så pass mycket att den inte rinner av baksidan på en sked. Smaka av med lite citronsaft, sila krämen och häll upp den i portionsformar. Låt svalna och kyl sedan i minst fyra timmar före severing. Garnera med färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback