Today's Theme

Semifreddo med smak av romerska bågar
8 portioner

Ingredienser
4 st ägg, ekologiska
1 dl strösocker
1 st apelsin, skal
1 st vaniljstång, färsk
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt, 10%
200 g mörk choklad, 70%
2 msk Cointreau (apelsinlikör)
0.5 burk Nutella, rumstempererad och rinnig

Gör så här
Vispa grädden fluffig. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa gulorna, hälften av strösockret, apelsinskal och frön från en urskrapad vaniljstång vitt och poröst. Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vispa äggvitor och resten av sockret till ett hårt skum - det är viktigt att använda en ren och torr bunke! Blanda ner den smälta chokladen i äggulesmeten. Vänd ner den vispade grädden och tillsätt likören. Vänd ner tjock grekisk yoghurt. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten. Varva glassmeten med Nutella (som ringlas i smeten) i i en ugnsform, skål eller plastlåda och frys den i 3–4 timmar så att den är ”halvfryst”. Den ska vara mjuk i mitten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback