Today's Theme

Blåbärstarte

Ingredienser
Deg
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker, äkta
150 g rumsvarmt smör
Fyllning 1
4 dl blåbär, färska
0.5 dl socker
1 msk potatismjöl
Fyllning 2
3 st ägg
1.5 dl socker
0.5 dl potatismjöl
1 st lime, saft och skal
Lite florsocker till servering

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, 0.5 dl socker, vaniljsocker och smör i en matberedare. Mixa ihop degen hastigt och stjälp upp den i en lätt smord form med löstagbar botten. Tryck ut degen jämnt i formen. Vänd ihop fyllningsingredienserna och fördela denna blåbärsröra jämnt ovanpå degen. Förgrädda i ca 8–10 minuter. Vispa under tiden ägg och 1 ½ dl socker riktigt pösigt. Vispa i potatismjöl, limeskal och -saft och rör till en jämn smet. Häll smeten i den förgräddade formen och grädda i ytterligare cirka 30–35 minuter. Låt svalna något innan servering och pudra med florsocker.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback