Today's Theme

Rosépeppargryta med fläskfilé
4 portioner

Ingredienser
1 st fläskfilé
Salt
Peppar
2 st smala ölkorvar
2 st schalottenlökar
2 msk smör
2 tsk hela rosépepparkorn
Ett par kvistar färsk timjan, bladen
1 tsk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk syltlök
1–2 tsk whisky
Nykokt pasta eller ris till servering

Gör så här
Putsa fläskfilén och skär den i grova strimlor. Krydda köttet med salt och peppar. Skär ölkorvarna i mindre bitar. Skala och finstrimla schalottenlökarna. Bryn den strimlade fläskfilén i smör tillsammans med ölkorvarna och löken. Krossa och smula i rosépepparkorn och timjan. Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten. Låt grytan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Vänd i syltlöken och smaka av med whisky, salt och peppar. Servera gärna nykokt pasta eller ris till.


Bild lånad från recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback