Today's Theme

Bakad choklad med vaniljglass
4 portioner

Ingredienser
100 g osaltat smör, rumstempererat
40 g strösocker
2 st ägg, hela
2 st äggulor
100 g mörk choklad, 70%, smält
27 g vetemjöl

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och socker vitt och fluffigt i en bunke. Tillsätt de hela äggen, ett i taget, och sedan äggulorna. Vispa mellan varje ägg. Tillsätt smält choklad och mjöl under långsam vispning. Smeten ska ha samma konsistens som vispad grädde. Häll upp smeten i 4 smorda portionsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Chokladbakelserna ska ha stelnat i kanterna men vara rinniga inuti. Servera dem nybakade med en god vaniljglass.


Bilden är lånad från recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback