Today's Theme

Kronärtskockssoppa med mascarpone
4 portioner

Ingredienser
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3-4 st potatisar
20 st kronärtskockshjärtan (2 burkar à 390 g)
1 l höns- eller grönsaksbuljong
1 tsk färsk timjan, hackad
250 g mascarponeost
salt och peppar
1 dl hasselnötter
färsk timjan

Gör så här
Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den i olivoljan tillsammans med löken i en kastrull. Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med kronärtskockshjärtan. Fräs alltihopa i några minuter. Tillsätt sedan buljong och timjan och låt puttra tills potatisen är mjuk. Kör soppan i en matberedare tills den är slät.


Bilden är lånad av recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback