Today's Theme

Chokladparfait med apelsinsmak
6-8 portioner

Ingredienser
150 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
6 st äggulor
3 msk honung
6 msk pressad apelsin
3 krm vaniljpulver
Salt
6 dl grädde

Gör så här
Smält chokladen i en skål ett par minuter på medeleffekt i mikro, eller ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Låt svalna. Vispa äggulorna med honungen till ett tjockt skum. Rör ner lite i taget i den smälta, avsvalnade chokladen. Smaksätt med apelsinsaft, vaniljpulver och några saltkorn, blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten. Då slipper du chokladklumpar. Fyll fina portionsformar eller en stor form. Ställ i frysen i minst 3 timmar. Ta fram parfaiten lite innan den ska serveras så hinner den bli lite krämig.


Bilden är lånad från recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback