Today's Theme

Lammytterfilé med chèvregratäng
4 portioner

Ingredienser
Lamm
1 msk smör
800 g lammytterfilé
2 tsk torkade örter, t ex basilika, oregano, timjan
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
Gratäng
1 msk olivolja
6 st rödbetor
200 g chèvreost
1 dl crème fraiche
0.5 dl grädde
1 tsk honung, flytande
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak

Gör så här
Gratäng Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. Gratinera i ugn i ca 30 minuter. Lamm Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Bild lånad från recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback