Today's Theme

Svampsoppa med persilja
4 portioner

Ingredienser
1 l färsk svamp (champinjoner eller kantareller)
3 schalottenlökar
8 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1.5 msk grönsaksfond
1 msk rapsolja
1 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här
Hacka löken i små bitar. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna. Skiva svampen och lägg ner med löken. Fräs ca 5 minuter. Häll över lök och svamp (spara några bitar svamp till garnering) i en kastrull tillsammans med vatten och fond. Koka upp och koka ca 10 minuter. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Blanda ner grädde och smaka av med salt och peppar. Servera med hackad persilja och rostat bröd.

Bilden är lånad från vardagsmaten.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback