Today's Theme

Grön ärtsoppa med pepparrot och bacon
4 portioner
 
Ingredienser
500 g frysta ärtor 
1.5 dl vitt vin 
0.5 dl grädde 
1 st schalottenlök 
salt och peppar 
4 skivor bacon 
1 bit pepparrot 
gräddfil
 
Gör så här
Fyll en kastrull med vatten och koka ärterna. Reducera vinet i en annan kastrull tillsammans med grädden tills hälften återstår. Hacka löken. Mixa ärterna till en slät puré, tillsätt vatten om de inte mixas ordentligt. Häll över ärterna i grädd- och vinreduktionen, tillsätt löken och koka upp allt. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha soppan lite extra skummig innan du serverar den så tillsätt lite lättmjölk och skumma upp med en stavmixer. Hacka bacon i småbitar och fräs ordentligt knaprigt. Riv pepparroten. Servera soppan med baconhacket, gräddfil och riven pepparrot.
 

Bild lånad från recept.nu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback