Välkommen vecka 39

♥ Välkommen vecka 39 (38+0) ♥
 
Kroppen 
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber. Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.
 
Barnet 
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång. Ca längd och vikt är 50 cm och 3 kg.
 
Egna tankar om föregående vecka
Magen fortsätter sjunka för varje dag som går och förvärkarna kommer också med jämna mellanrum. Mest aktivitet i magen är det om kvällarna och det är även oftast då jag känner av värkarna. Dagar då jag rört mig mycket resulterar i att magen är ganska spänd om kvällarna så nu blir det mest soffan (och solstolen) för min del de sista två veckorna. För idag är det bara två ynka veckor kvar tills vårt Knyte är beräknat att komma till världen, helt galet! Egentligen kan h*n komma närsomhelst nu så varje kväll man går och lägger sig tänker man tanken "Är det inatt vi ska köra till BB?".
 

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Vilken vacker mage!

2013-06-12 @ 19:19:39
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Sarah

Ååh, vad fin! ♡

2013-06-12 @ 22:09:56
URL: http://sarings.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback