Välkommen vecka 34

♥ Välkommen vecka 34 (33+0) ♥
 
Kroppen 
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter. Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.
 
Barnet
Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster. Ca längd och vikt är 44 cm och 2 kg.
 
Egna tankar om föregående vecka
Bebis är riktigt livlig av sig och rör sig förvånansvärt mycket trots att det börjar bli riktigt trångt. Precis som det var för storasyster är det som livligast på kvällarna men den senaste veckan har det även varit mycket aktivitet på morgonen likaväl som mitt på dagen. Att anstränga sig för mycket (gå i för många trappor eller lyfta Jessica för mycket) gör att magen blir stenhård och för många sådana tillfällen på en dag resulterar i förvärkar när kvällen väl kommer. Verkligen hög tid att börja ta det lugnt men viktigast av allt är kanske att packa BB-väskan och fixa det sista inför födseln. Börjar ju faktiskt närma sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback