Välkommen vecka 35

♥ Välkommen vecka 35 (34+0) ♥
 
Kroppen 
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen. Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.
 
Barnet 
Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött. Ca längd och vikt är 45 cm och 2,2 kg.
 
Egna tankar om föregående vecka
Under förlossningen med Jessica pratades det om att man eventuellt var tvungen att klippa upp min ring då jag var så pass svullen om fingrarna. Tack o lov slapp vi detta men jag lovade mig själv där och då att ta av den i god tid nästa gång så denna vecka har jag faktiskt lagt den för första gången på snart 10 år. Känner mig lite naken.. För övrigt har det inte hänt särskilt mycket i veckan. Magen fortsätter såklart att växa och Bebis fortsätter med sin gymnastik i magen trots att platsen över nu borde vara minimal. Halsbrännan kommer och går, när den kommer varar den flera dagar medan jag sen kan vara av med den helt några dagar. BB-väskan är fortfarande inte packad men samtidigt känner jag ingen stress över detta för det löser sig även om det hade varit skönt att få det gjort. Kanske får jag gjort det i veckan som kommer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback