Årets julhelg

Så var julhelgen över och det har redan hunnit gå två hela veckor sedan jag sist bloggade - mycket på schemat i december helt enkelt!
 
Årets julhelg var precis sådär mysig och lugn som jag önskar att en jul ska vara. Redan i fredags (det vi skåningar kallar lillejul) började vi julfirandet i form av middag och Bingolottos uppesittarkväll tillsammans med M's syster, mamma och hennes sambo. Då fick barnen även öppna de julklappar de hade med sig, så att de också fick se barnens reaktioner. 
 
Julaftonsmorgonen inledde vi sedan med att kolla sista avsnittet av julkalendern (som vi för övrigt älskade alla fyra!) innan vi öppnade julklapparna Tomten lämnat i våra julstrumpor för att sedan äta en riktigt julig frukost. Fram tills vi sen skulle befinna oss hos mina föräldrar vid två myste vi bara omkring hemma och lekte med barnens nya leksaker. 
 
Vid tre satt vi sen som resten av Sveriges befolkning och kollade när Sanna tände ljuset, Långben körde husvagn och Ferdinand luktade på blommorna. Då passade vi även på att dricka glögg och äta mitt hemmagjorda godis eftersom vi inte skulle äta förrän senare. Åh mellan dess att vi kollat klart på Kalle och innan vi skulle äta fick vi det där efterlängtade besöket av Tomten. Jessica var helt lyrisk och hoppade upp och ner samtidigt som vi visade tomten in medan Samuel var betydligt lugnare och höll sig på avstånd. Han hade dock inga som helst problem med att gå fram och hämta sina två paket som Tomten läste upp hans namn på. Skönt!
 
Resten av aftonen spenderade vi sedan med att äta en massa mat, öppna en hel drös med julklappar samt spela både julklappsspel samt sällskapsspel. Nathalie hade med sig lite roliga spel, även ett som vi inte tidigare spelat, nämligen Pieface. Riktigt roligt även om det blev ganska kladdigt med en massa grädde i ansiktet - tur att ett skratt förlänger livet!
 
Resterande tid av julhelgen har vi lekt med alla julklappar, mys och kollat film. Vi har även hunnit med att ha hemma ett gäng kompisar på middag som sedan slutade med utgång på Pepe's. Längesen jag och M gick ut tillsammans men eftersom Nathalie och Wille ställde upp med att vara barnvakt passade vi på. Dagen efter var det dock bara soffläge och pizza som gällde!
 
Full fokus på Kalle!
 
 En massa godsaker!
 
 Stort att få Tomten på besök!
 
Nyfiken lillebror när Jessica öppnade ett av sina paket!
 
Kladdigt men kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback