Livet som kom emellan

Att det varit helt tyst på denna blogg i snart tre veckor beror dels på lite tekniska problem men även att livet helt enkelt kommit emellan. För tillsammans med min familj har jag hittat på massvis av saker och därför varken haft tid eller lust för att sätta mig vid datorn. Men nu när semestertänket börjar släppa lite då både Jessica och M är inne på sin fjärde lediga vecka tänkte jag sätta mig och uppdatera er lite med vad vi har hittat på. 
 
Den veckan som började med att vi firade Jessicas födelsedag på Liseberg avslutades med kalas för henne tillsammans med släkten. Då körde vi på amerikanskt tema med röda och blå ballonger därför bjöd vi på hemmagjorda hamburgare med massor av tillbehör innan vi åt key-lime-pie till efterrätt. Tösen verkade nöjd över sitt födelsedagsfirande och nöjd med presenterna men bäst tyckte hon nog det var att leka med sina kusiner samt mina syskon. 
 
Lyckan över att få sina alldeles egna arbetshandskar! // Självklart tre ljus i "tårtan" som skulle blåsas ut!
 
Veckan därpå inleddes med semester på Ronneby Brunn och avslutades med en riktigt slapp söndag då vi utöver en promenad till barnens faster bara lekte och hade en mysig familjedag. Däremellan hann vi med shopping tillsammans med Nathalie och William, kalas för barnens äldsta kusin samt en barnfri kväll på tu man hand.
 
Släktens 8-åring öppnar sina presenter!
 
Anledningen till att vi var i behov av barnvakt var för att vi blivit inbjudna till den officiella VIP-festen på Pepe´s och att det förmodligen var ett once-in-a-lifetime-opportunity. När barnens farmor då ställde upp passade vi på att cykla hemifrån lite tidigare så att vi även kunde gå ut och äta. Testade ett nytt ställe som hade helt underbara tapas innan vi sen cyklade vidare till festen. Lite roligt att mingla runt bland en massa kändisar men lite missplacerade kände vi oss så när vi druckit lite av gratis-champagnen gick vi istället till ett annat ställe där vi i lugn och ro kunde dricka något gott, titta på folk och bara prata innan vi sen cyklade hem igen.
 
Det bästa med tapas är ju att man kan njuta av så mycket olika saker, som här t.ex. oxfilécarpaccio och rödbetor med getost. Himmelskt gott! 
 
Förra veckan bjöd på helt underbart väder så inte nog med att vi badade massor i poolen hemma, vi var även två dagar på Malenbadet i Båstad. Första dagen var jag och barnen där med min mormor medan M var hemma och jobbade på huset. Båda barnen var då glada i att bada men lite försiktiga därför åkte vi nästan ingenting (Jessica åkte bara två gånger och då i mitt knä) utöver den riktigt lilla rutschkanan. Vi fokuserade därför istället på hur skönt det var att vattnet svalkade i den nästan outhärdliga värmen.
 
Älskade charmtroll!
 
Livet är allt bra när man får sitta på en bänk tillsammans med mormor och äta glass!
 
 Jag och våra badlejon!
 
Åh hej va det går!
 
Två dagar senare när vi var tillbaka på badet fast då med M var det som att vi hade åkt dit med två andra barn. Jessica åkte allt, flera gånger om och helt själv innan hon började leka med två norska barn i 9/10-årsåldern. Allting gick väldigt bra och båda barnen kramade Jessica och gjorde give-me-five med henne hela tiden vilket såklart var roligt att se. Det svåra var dock att få henne med oss när det var dags att åka hem men det hjälpte dem snälla barnen oss med. Även Samuel var helnöjd och åkte även hann lite rutschkanor, dock i mammas knä!
 
Stor tjej som nu åker den långa rutschkanan helt själv. Stolta föräldrar!
 
Utöver massor av badande hann vi med en kvällspromenad i Ängelholm tillsammans med Nathalie och William, hamnfest och middag hos en kompis i Torekov samt några härliga dagar och kvällar på vårt trädäck. Jag fick även en heldag i Båstad tillsammans med min mormor då barnen istället var hemma med sin pappa. Vi försöker varje år att minst en dag gå på tennis, strosa runt och äta lunch. En riktigt mysig dag men oj vad jag brände mig då jag för en gångs skull kunde sitta och lapa sol i lugn och ro utan att jaga efter barn.
 
Tennis och lunch med mormor!
 
Ja som ni kanske förstår har vi haft fullt upp och även om vädret den senaste tiden har varit helt underbart är det skönt att temperaturen nu sjunker lite så att man inte måste hålla sig i skuggan eller poolen för att överleva. Att dessutom kunna träna vilket tid som helst på dagen utan att riskera att smälta bort är ju också ganska skönt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback