Key lime pie

På mors dag imorgon ska vi äta en av mina absoluta favoriter, nämligen key lime pie. Åh eftersom ni också ska få chansen att bjuda någon mamma på den får ni nedan receptet på denna goding. Håll till godo!
 
Key lime pie
 
Pajbotten
150 g smör
200 g digestivekex
 
Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk
2 msk finrivet limeskal
1 dl färskpressad limejuice
 
Till servering
Florsocker
Vispgrädde
Lime
 
Smält smöret och blanda ihop med krossade digestivekex.
 
 Tryck ut kex- och smörblandningen i en springform (ca 24 cm i diameter) och grädda sedan mitt i ugnen i 175 grader i 10 minuter.
 
 Blanda under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
 
När bottnen gräddats färdigt tag ut formen och sänk ugnstemperaturen till 150 grader. Häll sedan fyllningen i formen och grädda ytterligare tio minuter.
 
 Låt svalna och ställ sedan in i kylen där den ska stå minst tre timmar. Garnera med vispad grädde, tunnt skivad lime samt florsocker strax innan servering. Enkelt och så gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback