Helsingør - Hornbæk - Mölle

På fredagen bestämde vi oss för att gå till Hornbæk för ett lunchstopp innan vi sen skulle segla vidare mot Sverige. Men återigen med facit i hand skulle vi stannat där över natten då hela familjen verkligen gillade Hornbæk. Precis när vi kommit och lagt till båten gick M på toa medan barnen ville springa på stranden då vi la till 10 meter från den otroligt fina stranden. Åh som dem älskade det! Dem sprang fram och tillbaka och slängde sig i sanddynorna (tyvärr låg kameran då kvar i båten..) och klättrade över de lite högre sandkullarna. Helt underbart!
 
När vi väl fick dem med oss från stranden, vilket inte var det lättaste, gick vi bort till det populära Fiskehuset där dem har den absolut godaste krabbsalladen. Fish & chips till barnen medan jag och M åt varsin smörgås med krabbsallad och drack pilsner. Smarrigt värre! Därefter gick vi upp i byn för att äta glass till efterrätt då Hornbæk inte bara har världens bästa krabbsallad utan även en av världens godaste glass i hemmagjorda strutar. Klart man inte kan segla vidare utan att göra ett besök där!
 
På vägen tillbaka till båten tog M barnen och gick i förväg till lekplatsen (också typ världens bästa!) medan jag gick tillbaka till Fiskehuset för att handla lite godsaker till kvällen. När jag sen också kom till lekplatsen lekte vi hela familjen innan vi gick till stranden för att bada fötterna och plocka snäckor innan vi sen seglade vidare mot Mölle. Det var dock inte en så rolig seglats då jag mådde dåligt och barnen var trötta och gnälliga så vi tre sov nästan hela vägen medan M seglade. Tur vi har honom! 
 
När vi kom fram till Mölle blev vi tyvärr ganska besvikna då där var ont om platser och ingen restaurang öppen trots att det var fredagskväll. Därför fick barnen äta lite smörgåsar till middag innan dem hade fredagsmys till en film så att vi sen kunde äta de godsakerna vi handlat i Helsingør och Hornbæk. 
 
I väntan på maten kan man antingen sitta still i stolarna och mysa eller så kan man kastas upp i luften av sin pappa. Tokstollar!
 
Alltså bland det godaste som finns!
 
God glass från ett sött litet glasställe!
 
När hela familjen vill leka är det en bra lekplats!
 
Bada fötterna och plocka snäckor det är livet!
 
 Gott att vila!
 
Fördrink medan vi fixar med maten!
 
Snacka om fredagsmys!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback