Höganäs - Helsingborg

En dag från vår semester uppdaterade jag under själva semestern men mer än så blev det inte då jag hade fullt upp med att leva båtlivet och njuta av tiden med min familj. Nu är vi dock hemkomna så nu tänkte jag fortsätta uppdatera..
 
När vi vaknade upp i Höganäs under lördagsmorgonen gick jag och köpte frallor så att vi kunde äta frukost innan vi sen promenerade bort till City Gross för att handla. Samuel åkte i vagnen men eftersom vi hade med Jessicas cykel cyklade hon bort. När man bor som vi gör är det inte helt lätt att träna på det här med att cykla men det gick verkligen över förväntan och på vägen tillbaka till båten kände hon sig så trygg på sadeln att hon cyklade långt framför oss. Roligt!
 
När vi sen ätit lite lätt lunch i båten gjorde vi oss iordning för att bege oss ut på havet men dessvärre hade vi lite motorproblem så en bit utanför hamn la motorn av och M fick istället med hjälp av jollen bogsera oss tillbaka till hamn. Rätt obehagligt med tanke på att det var ganska grov sjö men tack o lov gick det bra! När vi sen fixat problemet samt gjort lite kaffe begav vi oss ut på havet igen, då med sikte på Helsingborg. 
 
Med endast 30 minuter kvar till Helsingborgs hamninlopp kom dock regnet så M som satt och seglade blev ganska blöt medan vi andra klarade oss då vi höll oss undan. Tyvärr fortsatte det sen även regna när vi kommit in i hamn och förtöjt så snabbt upp med sittbrunnskapellet innan vi sen kunde göra middag och hålla kväll.
 
Familj på promenad trots att regnet hängde i luften!
 
Barnen spelade på iPaden medan föräldrarna läste sjökort!
 
Samuel med sin Bamse kollar på Oslofärjan vi mötte i Sundet och en busig tjej väntar på att middagen ska svalna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback