Churros

I helgen gjorde jag ju churros för första gången och även om jag länge velat testa har jag inbillat mig att det varit för svårt. Men nejdå det var inte alls svårt, lite kladdigt kanske, men inte svårt därför delar jag med mig av receptet!
 
Ingredienser
2 1/2 dl mjölk
125 g smör
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
5 ägg
Rapsolja till fritering
1 dl strösocker blandat med kanel
 
Gör såhär
Lägg mjölk, smör, salt och socker i en kastrull, låt sjuda upp. Blanda ner mjöl under omrörning och fräs någon minut tills smeten släpper från kastrullen. Lägg degen i en ren bunke och knäck ner ett ägg i taget under omrörning. Rör tills smeten/degen blir jämn och fin.
 
 
Hetta upp oljan i en djup kastrull till ca 180 grader, spritsa sedan ner till smet/deg i taget. Tips! Klipp av smeten/degen när dem är lagom långa. Fritera dem gyllene men vänd sida lite då och då. När de är färdiga låt de rinna av på ett papper innan dem sen rullas i socker- och kanelblandningen. Serveras genast!
 
Akta er för oljan - s u p e r v a r m t !
 
Galet onyttiga men också galet goda även om dem blev aningens mörka (tror oljan var lite för varm!).

Kommentarer
Postat av: Mirre

Ohh så spännande de verkar

2017-01-11 @ 19:15:00
URL: http://sweetwords.se
Postat av: Magnus

De blev som farfar skulle sagt "färdiga"

2017-01-12 @ 10:40:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback