Krya på dig mormor!

När vi i fredags körde till tåget såg vi en ambulans ståendes utanför Ica i Båstad och precis som vanligt när jag ser en ambulans i Båstadområdet ringer jag M&M för att kolla så att det inte hänt dem något. Dessvärre fick jag inget svar och när minuterna började ticka iväg utan att någon ringde tillbaka började jag bli orolig. Åh mycket riktigt när mormor ringde tillbaka en halvtimme senare ringde hon ifrån ambulansen som då var på väg till Helsingborg.
 
Då hade alltså mormor trillat när hon försökt väja för en äldre herre som stannat precis framför henne och då hamnat på hela armen och axeln. Både hon och ambulanspersonalen misstänkte att det var som axeln hade gått ur led men beslutade ändå för att åka in och kolla det. Hela eftermiddagen/kvällen hade jag sen kontakt med både mormor och morfar eftersom mormor inte fått åka hem. Åh när vi lämnade Malmö och vår kväll på Disney on ice var hon fortfarande kvar på akuten, dock ensam då morfar tvingats köra hem för att ge deras hund Uffe mat, så vi bestämde oss för att köra in.
 
Medan M och våra två sovande barn satt i bilen sprang jag in till mormor som precis när jag kom skulle in på en andra röntgen då den första hade visat flertalet frakturer på armen samt en krossad axel. Efter röntgen fick hon komma tillbaka där hon tidigare legat på en brits ute i korridoren så att hon kunde få mer smärtlindring samt besked om vad som skulle hända. Förvånansvärt snabbt gick det ändå (tyckte jag som inte hade ont!) innan läkaren kom in och berättade att axelspecialisten skulle kolla på hennes röntgenbilder under måndagen så där var inte mycket mer hon kunde göra nu än att åka hem och försöka vila. Som om det är lätt när man har en krossad axel?! Men det var precis det hon ville så efter att hon fått lite mer smärtlindring körde jag ut henne till bilen. Fick bli rullstol för hennes del eftersom hon var så trött och hungrig (inte ätit eller druckit något på 12 timmar pga eventuell operation) så benen bara skakade på henne. Min stackars mormor! 
 
Hela helgen försökte hon sen sova i sin fällbara fotölj (att ligga i sängen gick nämligen inte) och i måndags ringde läkaren för att berätta att inom 3-5 veckor kommer dem att operera in en axelprotes till henne och så får vi se hur rörligheten blir helt enkelt. Det kommer däremot inte ta så lång tid innan hon opereras för hon har haft så ont hela veckan att hon i början av nästa vecka kommer åka in och kräva en akutoperation för såhär kan hon ju inte ha det i minst två veckor till. 
 
Hade aldrig kunnat önska mig en bättre mormor eller en bättre gammelmormor till mina barn. Vi älskar dig! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback