Parmesansnurror

Om ni vill göra något gott tilltugg nu i helgen rekommenderar jag verkligen dessa smördegssnurror med parmesan. Superenkla, supersnabba och supergoda! Vi har redan gjort dem tre gånger den senaste månaden och förra veckan hade vi dem till soppan. Smarrigt!
 
1 rulle färdig smördeg
100 g färskost (t.ex. philadelphia)
1 dl finriven parmesan
lite flingsalt
 
Rulla ut den kylda smördegen på det medföljande papperet. Rör ihop färskosten med parmesanen. Bred det över degen. Rulla ihop degen från ena långsidan till en tajt rulle men stanna när halva degen är ihoprullad. Rulla på samma sätt från andra sidan. Skär cm-stora skivor tvärs över smördegsrullen. Lägg på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Pensla snittsidan med lite vatten och strö över lite flingsalt. Ställ in i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills snurrorna får färg. Ta ut och låt svalna.
 
Så otroligt goda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback