Snabba frallor

Blev påmind nu i veckan att jag glömt lägga upp receptet på dem där enkla och snabba frallorna vi gjorde för snart två veckor sedan. Men bättre sent än aldrig så här kommer det så att ni också kan njuta av nybakat till frukost nu i helgen!
 
Snabba frallor
 
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2.5 dl mjölk 
 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda ihop olja och mjölk och tillsätt det sedan i mjölblandningen. Rör ihop till en kladdig deg. Rulla degen i lite vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i sex delar. Rulla bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tips är att vara lite blöt om händerna så är det lättare att rulla ihop dem. Strö mjöl över bollarna och platta till dem. Grädda brödet mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. Låt dem svalna en aning på plåten och avnjut sedan med något gott pålägg, t.ex. ost och marmelad.
 
Så enkla men så goda! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback