Godaste lasagnen

För några månader sedan tipsade min syster mig om ett väldigt bra recept på lasagne och efter att nu ha gjort efter det receptet ett par gånger tänker jag aldrig göra lasagne på något annat vis. Så smaskigt! Åh för att ni också ska kunna testa på denna goda lasagne kommer receptet här;
 
Per Morbergs lasagne bolognese
(med lite finjusteringar)
 
Ingredienser
10 st färska lasagneplattor
100 g riven prästost
 
Bechamelsås
7 dl mjölk
2.5 dl matlagningsgrädde
100 g smör
1 dl vetemjöl
vitpeppar
salt
 
Köttfärssås
500 g nötfärs
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 msk smör
2 msk olja
1 pkt krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 pkt bacon
100 g champinjoner
4 vitlöksklyftor
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär baconen i tunna små bitar och skiva champinjonerna tunt. Skala och finhacka vitlöken. Fräs färsen i en panna med olja och smör tills det blir brynt. Tillsätt sedan baconen, champinjonerna och vitlöken, fräs ytterligare någon minut tills allt är gyllenbrunt. Avsluta med att ha i tomatpurén och de krossade tomaterna. Smaka av med salt och peppar och låt alltsammans småputtra ca 30 minuter.
 
Värm upp grädde och mjölk. Smält smöret i en annan kastrull och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig ordentligt i smöret. Blanda i hälften av den varma gräddmjölken och rör tills det blir slätt och fint. Blanda i resten och vispa om. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Ta en något mindre och djupare ugnsform och häll lite sås i botten av formen. Lägg sedan lasagneplattor i botten och varva därefter med köttfärs, bechamelsås, riven ost och lasagneplattor tills allt är slut. Avsluta lasagnen med bechamelsås och riven ost. Sätt in i ugnen och grädda lasagnen i 20-30 minuter.
 
Så himla gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback