Kräftskiva med kamp

I lördags hade vi som sagt kräftskiva hemma hos oss och inledde den gjorde vi med fika då våra gäster kom redan vid tretiden. När vi sen kände oss nöjda med fikandet var det dags att dra igång den 10-kamp jag planerat och förberett. Så efter att ha delat in de nio deltagarna i tre lag började vi med en dryckstävling, nämligen flip-the-cup. Det gick mycket bättre än vad jag trodde för alla tre lagen så det var verkligen jämnt, roligt!
 
Därefter körde vi en tävling där en i varje lag skulle plocka de tio pärorna (potatisen) som var utspridda på gräsmattan medan dennes lagkamrater guidade eftersom plockaren hade ögonbindel. Det lag som gjorde det snabbast tog hem poängen och även om det inte var en så svår tävling var det hysteriskt roligt att stå och titta på. Sista grenen utomhus blev en klassisk slå-i-spik-tävling. Fördel såklart till de två hantverkarna men eftersom det var en lagtävling spelade det ju stor roll hur bra ens lagkamrater var och därför vann faktiskt det lag som inte hade någon hantverkade även om M och hans lag var typ en halv sekunder efter. Spännande!
 
Där inne fortsatte vi sedan med lite gissningslekar då lagen både skulle gissa vad saker och ting vägde samt hur lång tid tre minuter är. Imponerande resultat (i alla fall på det sistnämnda) och roligt att se hur dem tänkte. Utöver dessa grenar blev det även två ätartävlingar då dem dels skulle tävla i vem som snabbast kunde äta ett kolasnöre utan att använda händerna samt hur många marshmallows man kunde få in i munnen. Syrrans sambo vann då han fick in typ 23 stycken - helt galet!
 
Efter det att vi sen ätit massa god mat, snapsat samt fått i oss så mycket kräftor att det stod ut genom öronen fortsatte vi med de sista grenarna och körde då en sångtävling (ungefär som sista minuten i Doobidoo) innan vi avslutade med en klassisk frågesport där dem kunde kamma hem massor med poäng för att göra det så spännande som möjligt. Snapsandet (och den andra alkoholhaltiga drycken) märktes dock av under de sista grenarna, både negativt och positivt; allmänbildningen låg lite efter när inte alla i laget var helt skärpta men desto roligare blev sångtävlingen då alla sjöng för full hals. Roligt!
 
När jag sen räknat ihop poängen (otroligt jämnt då resultaten slutade på 23, 24 och 25!) samt delat ut pris till vinnarna fortsatte kvällen med sällskapsspel, snacks och drinkar samt en jäkla massa skratt. Det var först framåt tre vi började fundera på om det inte var dags att gå och lägga sig efter att vi i flera timmar spelat musik och haft värsta partyt med våra blinkar-i-takt-till-musik-lampor. Så galet men så kul!
 
''
Kladdkaka med toscatäcke till en kopp kaffe. Perfektion!
 
Snacka om att leta i blindo!
 
Jessica ville såklart också köra några tävlingar dock inte samtidigt som dem andra vilket nog bara var tur för kolla in Nathalies ansiktsuttryck. Full fokus!
 
 Alla goda tillbehör såsom västerbottenpaj, bröd, kex och ostar fick stå på ett bord vid sidan om då vi inte fick plats med annat än kräftorna vid bordet. Funkade finfint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback