Barndomsminnen

När jag häromdagen skulle välja ut bilder till den efterlängtade årsresumén fastnade jag på bilderna från vår segelsemester i somras. Kom på mig själv att jag satt med ett leende från öra till öra eftersom det är så mycket glädje i just dem bilderna. Vi var inte borta mer än tio dagar och vi seglade inte längre än till strax norr om Köpenhamn men det var ändå bland det bästa vi gjort! Att få ge barnen den upplevelsen och tillsammans med dem skapa liknande minnen som jag själv har med mig sen min barndom betyder så otroligt mycket därför är jag såklart väldigt glad över att vi köpte båten och längtar redan till sommarens segling.
 
Hela familjen mår bra ombord!

Kortvecka

Varannan vecka arbetar jag lite fler dagar (5-6 arbetspass) för att sen den andra veckan arbeta färre (3-4 arbetspass). Just denna veckan var en kortvecka då jag på mitt schema skulle arbeta tisdag, onsdag och torsdag. Bästa veckan alltså eftersom jag då är ledig både måndag och fredag utöver helgen. Kanon ju! Dock blev veckan om möjligt ännu kortare eftersom jag i tisdags gjorde min andra vabbning någonsin. Inte för att någon utav barnen var sjuka utan för att vi efter badet i måndagskväll upptäckte löss på Jessica. Åh eftersom man inte ska skicka iväg barnen till förskola/skola innan behandling (viktigt att ALLA håller på dem reglerna!) var det bara till att bli hemma under tisdagen så att vi kunde köra och köpa lusschampo, luskam samt ett förebyggande sprej så att vi inte riskerar att få det igen. Inte något sånt har vi haft hemma eftersom vi varit väldigt förskonade mot alla sjukdomar och andra tråkigheter barnen kan dra hem från förskolan. Men nu så efter över tre år på förskolan var det vår tur att åka på något annat än bara en vanlig förkylning..
 
Vår älskling vid förskolestart för 3.5 år sedan!

Årsresumé 2017

Under förra året var det mycket fokus på träning och jobb då just det sistnämnda tog upp mycket tid eftersom jag efter föräldrarledighet gick direkt tillbaka till en heltidstjänst. Sen jag började våren 2012 var detta faktiskt första gången som jag jobbat hela året och inte pausade min tjänst pga graviditet och föräldrarledighet. Men trots att jag arbetat mycket har vi såklart hunnit med en massa annat också såsom..
 
Januari - Mars
Skolat in Samuel på förskolan - Kollat volleyboll - Varit på Disney on ice - Åkt skridskor i Ängelholms ishall - Haft dejtkväll på Hovs Hallar - Haft M's bror med familj på middag - Varit och badat med Nathalie och Wille - Ätit frukost på Margaretetorps gästgivaregård - Gått på utvecklingssamtal - Lekt i Hembygdsparken - Haft kompisar på middag - Promenerat - Bjudit hem M&M på middag - Kollat hockey - Semestrat på Gran Canaria
 
April - Juni
Haft Me&I-party - Fixat med båten - Firat årsdag, påsk, Cornelia och M's farfar - Hejat fram EVS till tredje raka SM-guldet - Kollat majbrasa i Torekov - Sprungit vårruset i Halmstad - Sjösatt båten - Varit på Norrviken - Firat EVS och min morfar - Hängt med kompisar - Åkt till Malmö med Nathalie - Varit på vårfest på förskolan - Besökt IKEA - Plockat fram poolerna - Firat morsdag på Wapnö - Gjort restaurangbesök med M&M - Varit på Pärans dag - Haft cykeldejt - Sprungit Båstadloppet - Cyklat till Halmstad - Haft Nathalie och Wille på middag med övernattning - Grillat med barnens kompisar och deras familjer - Lekt i Hembygdsparken - Gått på semester/sommarlov - Firat midsommar - Varit på förslövskarnevalen - Ätit middag hos mina föräldrar - Plockat jordgubbar
 
Juli - September
Haft barnkalas för Jessica - Åkt karuseller på Liseberg - Brunchat på IKEA - Firat Jessica både med picknick och släktkalas - Fiskat med Landskronabåtarna - Ätit skaldjur och spelat minigolf med Nathalie och Wille - Haft kompisar över på grillkväll - Besökt Skånes djurpark - Varit på Äventyrslandet i Halmstad - Seglat till Torekov och gått på hamnfest - Ätit på Pepe's med några favoriter - Varit på Gekås - Firat barnens kusin Eric - Åkt till Helsingör - Gått på Bamseföreställning - Firat Samuel med nära och kära - Varit på segelsemester - Äkt karuseller på Bakken - Köpt ny soffa - Varit på kräftskiva och också bjudit hem till kräftskiva och tiokamp - Varit på bio - Blivit fotograferade - Busat på lekplatser - Minisemestrat med Nathalie - Njutit på spa - Firat min födelsedag med släktmiddagar - Tagit upp båten - Varit på kickoff med M's kollegor
 
Oktober - December
Hjälpt Nathalie och Wille att flytta - Varit på middag hos kompisar - Firat M med födelsedagsfika - Karvat pumpor - Booztat med Nathalie i Falkenberg - Shoppat på Gekås - Gått på dejt med M - Varit på Väla och IKEA - Firat farsdag med brunch tillsammans med M&M och gåsamiddag i Hasslöv - Hjälpt M's bror med familj att flytta - Shoppat julklappar på BlackFriday - Varit på julmarknad med M&M - Gått på julbord med kollegor - Firat M's syster med födelsedagsfika - Firat min mormor med grym 75-årsfest - Stöpt ljus - Varit på glöggmys hos mina föräldrar - Åkt på vår Göteborgsweekend - Åkt karuseller och myst på Liseberg - Varit på bio - Firat lucia på förskolan - Varit på födelsedagsmiddag hos mina föräldrar - Ätit julmat och festat med M's kollegor - Haft fredagsmys hos Nathalie och Wille - Firat lillejul hos mina föräldrar tillsammans med M&M - Firat både jul och nyår hemma med favoriter

Tjugondag Knut körs julen ut

Ja tänk att det redan är tjugo dagar sedan jul och hög tid att kasta ut granen och packa undan pyntet - något vi faktiskt gjorde redan förra helgen! Jag pyntar gärna så tidigt det bara går eftersom jag fullkomligt älskar julen men när den väl är över är det himla skönt att få återgå till det normala igen. Det har jag alltid tyckt! Barnen tycker också om när vi städar undan julen eftersom dem lärt sig att det är då man plundrar pepparkakshuset. Smaskig fika förra helgen alltså!
 
Jessica fixade (med lite hjälp av sin lillebror) fikan!

Teknikstrul & finaste julklappen

Vid den här tiden på året brukar jag ha publicerat en årsresumé här på bloggen men som ni kan se har det än så länge inte dykt upp någon. Detta beror helt enkelt på att vi först hade problem med internet och sen hade problem med att bilder från förra året försvunnit. Ni kanske kan förså hur ledsen jag blev när jag insåg att tusentals bilder på barnen var borta?! F R U K T A N S V Ä R T ! Nu håller i alla fall dator och hårddiskar på att återställa säkerhetskopior och så hoppas vi innerligt att allt kommer tillbaka. Årsresumén är ju färdigskriven och behöver bara fyllas ut med bildkollage så förhoppningsvis kommer det i helgen!
 
Något annat jag ska pyssla med i helgen är min finfina julklapp! Barnen fick som vanligt galet mycket julklappar i form av böcker, sällskapsspel, tågbana, lego och en massa massa annat men bästa julklappen fick jag av M som hade gått och köpt en jättefin köksassistent till mig. Gissa om jag blev lycklig! Så nu ska här bakas, både bröd och sötsaker står på agendan och för första gången på länge behöver jag inte oroa mig över att maskinen går sönder mitt i bakandet.
 
Här ska det bakas!

Kickstart 2018

När Samuel bara var bebis skrev jag in mig på ViktVäktarna där jag sen dess räknat points på min kost för att kunna gå ner i vikt. Det har självklart gått i vågor det där och ibland har jag räknat på helgerna och ibland har jag låtit bli helt (mina sk fridagar) för att unna mig att slippa räkna på allt hela tiden. Inte heller har jag räknat när vi haft semester eller när det har varit högtider så som påsk eller jul eftersom jag velat njuta av allt gott.
 
Dock har det den senaste tiden blivit ett alldeles för långt uppehåll eftersom jag redan vid julbordet med jobbet (sista helgen i november) lät bli att räkna och sen dess inte heller har räknat på någonting jag ätit. Åh som jag har ätit! Utöver all god mat som jag ätit har jag också ätit alldeles för mycket julgodis, lussebullar och pepparkakor och druckit alldeles för mycker vin och julmust. Inte bra, inte bra alls!
 
Åh inte blir det bättre av att jag i december endast gjorde tre besök på gymmet och då inte sprang mer än en gång eftersom jag i början av månaden gick och stukade foten på jobbet. Åh när jag kan börja träna igen vet jag inte då foten fortfarande inte är bra och jag sen två veckor tillbaka har fått dras med en envis jäkla förkylning som vägrar ge med sig. 
 
Räknandet har jag i alla fall tagit upp igen och tänker nu inte unna mig några fridagar förrän till påsk så att jag säkert får en kickstart vad det gäller hälsan år 2018!
 
Egentligen ända sen vår resa i våras har jag slarvat till och från med kosten, det har dock inte gjort så mycket eftersom jag varit väldigt duktig på att träna som kompensation. Men nu är det skärpning på hög nivå!

Slutet och början

Årets första dag har spenderats hemma i pyjamas tillsammans med de bästa jag vet - en lagom ansträngade start på 2018 helt enkelt! Igår däremot hade vi gäster då vi firade in det nya året tillsammans med min syster, hennes sambo, hans bror samt M's syster. Det blev alltså en mysig kväll med trevligt folk! Nu är barnen lagda så jag och M ska placera oss i soffan för att kolla på film och äta snackset vi köpt till igår men som ingen orkade eftersom vi alla var så mätta efter middagen.
 
Körde klassiskt med toast skagen till förrätt och oxfilé till varmrätt. Till efterrätt hade jag dock lite beslutångest så gjorde tre lite mindre varianter av hallonpannacotta, vitchokladmousse och crème brûlé.