En favoriträtt

Hemma hos oss äter vi gärna fläskytterfilé då det är saftigt, gott och riktigt bra kött att äta om man går på viktväktarna som jag gör. På somrarna grillar vi det gärna men på vintern har vi det i gratänger eller liknande. Som denna gratäng som ursprungligen ska göras på fläskfilé men som jag gjort om lite och därför är toppen pointmässigt och även riktigt populär hos hela familjen, t.om. barnen äter!
 
1 fläskytterfilé
300 g (eller mer, desto mer desto bättre!) champinjoner
4 msk kalvfond
5 dl matlagningsgrädde (4%)
1 tsk kinesisk soja
3 msk svartvinbärsgelé
salt & peppar
100 g riven ost (12%)
 
Sätt ugnen på 200°C och skär det putsade köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Stek dem i smör så att de nästan är helt genomstekta, lägg i ugnsfast form. Skär svampen i lagom stora bitar, fräs i smör tills den får en gyllene färg. Tillsätt fond, grädde, soja och gelé, låt sjuda upp och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter tills osten smält och fått fin färg. Servera genast med ris och en sallad.
 
Älskar när det både är enkelt och gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback