(Löv)Biff Rydberg

För ett tag sedan hade jag plockat fram lövbiff ur frysen för att laga en biffpasta till middag men när det väl var dags att börja laga mat insåg jag att jag felade lite ingredienser så då fick jag helt enkelt tänka om. Därför blev det istället en Byff Rydberg fast på lövbiff istället för oxfilé samt créme fraiche blandat med senap istället för den klassiska såsen gjord på vispgrädde och senap. Åh vilken höjdare det blev! Båda barnen åt med god aptit och det förstår jag med tanke hur gott det var. Detta lär vi göra om!
 
Ingredienser
4 portioner
8 skivor lövbiff
600 g potatis
3 gula lökar
salt och peppar
2 dl créne fraiche
senap efter smak
 
Gör så här
Skala och skär potatisen i lite större tärningar, finhacka löken och skär lövbiffen i strimlor. Stek potatisen så att den får färg, låt sedan gå färdigt i ugnen på 200 grader. Salta potatis när den är färdig. Stek under tiden löken och håll varm medan köttet steks och kryddas med salt och peppar. När allt är färdigt lägg upp för sig och strö gärna över lite hackad persilja. Servera med äggulor samt créme fraiche blandat med senap efter smak. 
 
Potatistärningar och strimlad lövbiff!
 
Att något så enkelt kan vara så gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback