Kärleksmumsbollar

Nu på lördag är det dags att jobba helg igen och sist jag gjorde det hade jag med lite godsaker för att muntra upp mina kollegor som också jobbade helg. Detta uppskattades så pass mycket att jag funderar på att även nu på lördag ta med mig något hembakat. Bjuder i alla fall er på receptet på de helt galet goda kärleksmumsbollarna (som skapats av Camilla) jag hade med mig förra gången så att ni också kan baka dem.
 
Kärleksmumsbollar
ca 25-30 stycken
 
Ingredienser till kakan
125 g smör
1 dl mjölk
3 stora ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0.75 dl kakao
1.5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Täck en form (ca 20 x 25 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt i en bunke.
Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta ner det i äggvispet.
Vänd försiktigt samman alltihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills smeten är jämn och fin utan klumpar.
Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kakan svalna helt och hållet innan den smulas sönder.
 
Ingredienser till glasyren
75 g smör
0.75 dl kaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2.5 dl florsocker
 
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
 
Ingredienser till garnering
600 g mörk choklad eller mjölkchoklad
4 msk neutral olja
kokosflingor
 
Gör så här
Smula kakan i en bunke. Tillsätt glasyren och vispa samman till en krämig massa.
Rulla massan till bollar och placera dem på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Frys i minst 30 minuter.
Grovhacka chokladen och smält över ett vattenbad eller i mikron. Rör ner oljan till en jämn och blank smet.
Låt chokladen svalna men fortfarande vara rinnig när kärleksmumsbollarna doppas i chokladen.
Garnera kärleksmumsbollarna med kokosflingor innan chokladen stelnar helt. Servera direkt eller förvara i kylskåp!
 
(null)(null)
Visst ser dem goda ut?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback