Today's Theme

Chili- och limemarinerad kyckling med avokadosallad
2 portioner

Ingredienser
3 st kycklingfiléer à 100 g
0.5 tsk salt
2 msk rapsolja
Marinad:
1 st lime
1 st röd spansk peppar
2 tsk thailändsk fisksås
1 st vitlöksklyfta
Avokadosallad:
2 st avokado
1 st röd paprika
1 st gul paprika
bladsallat
salt och malen vitpeppar
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger

Gör så här
Skölj lime och chili. Riv det gröna limeskalet. Dela limen och pressa ut saften. Dela chilin och skär den i tunna strimlor. Om du vill ha en mildare rätt kan du skrapa bort fröna. Blanda samman limeskal, -saft och chili med fisksåsen i en plastpåse. Pressa ner vitlöken. Marinera kycklingfiléerna i blandningen i 1 1/2 -2 timmar. Sätt ugnen på 150°. Torka av kycklingen, smörj en ugnssäker form med olja och lägg i fileerna. Salta och ugnsbaka sedan i ca 15 minuter. Skär fileerna i ca 1 cm tjocka skivor före servering. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i skivor. Skölj paprikorna, dela dem på mitten och ta bort fröna. Skär dem i bitar. Blanda avokadoskivorna med paprikan. Häll över olja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Lägg några sallatsblad på varje tallrik och fördela avokadosalladen ovanpå. Servera med kycklingen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

va gott de såg ut! :)

2011-02-16 @ 19:44:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback