Today's Theme

Jordgubbar i grönpepparsås
4 portioner

Ingredienser
0.5 l jordgubbar(färska och klyftade)
Parfait
4 st äggulor
1 dl socker
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
Grönpepparsås
100 g smör
2 st apelsiner, skal och saft
1.5 dl socker
0.5 tsk vaniljsocker
1 tsk torkad grönpeppar

Gör så här
Parfait Blanda äggulor,socker,vaniljstång (som är snittad) och vatten i en kastrull ( ej aluminium). Sjud blandningen under kraftig vispning till en tjock kräm. Låt kallna och vispa då och då. Fiska upp vaniljstången och skrapa ner fröna inuti (släng resten av stången). Vispa grädden tjock och vänd ner den. Frys i ca 5 timmar. Grönpepparsås Bryn smör och socker och apelsinskalen i en teflonpanna. Häll på apelsinsaften. Låt koka ett par minuter. Vänd ner de färska jordgubbarna och servera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback