Today's Theme
En lill-lördag som denna kan det vara extra gott med en hemmagjord pizza!

Kantarellpizza med västerbottensost
4 portioner
Ingredienser
Pizzadeg
25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader
3 dl fullkornsdinkel
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja
Topping
500 g kantareller
smör till stekning
3 dl västerbottensost, riven
80 g skinka, lufttorkad
2 nävar rucola
flingsalt och nymald svartpeppar
olivolja
25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader
3 dl fullkornsdinkel
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olivolja
Topping
500 g kantareller
smör till stekning
3 dl västerbottensost, riven
80 g skinka, lufttorkad
2 nävar rucola
flingsalt och nymald svartpeppar
olivolja
Gör så här
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek. Topping Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut pizzadegen till fyra tunna rundlar. Fördela osten över. Stek svampen i smör och salta och peppra. Lägg det på pizzorna och grädda ca 15 minuter. Riv skinkan i remsor och lägg på. Toppa med lite rucola, salta och peppra lätt och droppa över lite olja.

Kommentarer
Postat av: Ann
Det där lät gott :) Värt att prova kanske :)
Trackback