Today's Theme

Vaniljgratinerade rabarber
4 portioner

Ingredienser
6-7 st rabarberstjälkar
3 st äggulor
1 dl strösocker
3 st äggvitor
1 st vaniljstång
250 g kesella vanilj
Till servering
Vaniljglass
Flagade mandelspån

Gör så här
Skölj och skala rabarberstjälkarna lätt. Dela rabarbern i 5 cm långa bitar. Är de mycket tjocka kan de även delas en gång på längden. Lägg stjälkarna i en ugnsfast form. Sätt in formen i ugnen på 225° i 5 minuter. Ta ut formen och sätt ugnen på grillvärme.  Separera äggen i gulor och vitor i två skålar, vispa äggulor och socker pösigt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner fröna i äggulorna. Tillsätt kesellan och vänd ner äggvitan. Häll blandningen över rabarbern och gratinera i ugn på grillvärme i 5 minuter. Rosta den flagade mandeln i en torr inte alltför het panna. Strö den över den gratinerade rabarbern och servera med vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback