Fyra

Det är den 26 februari och det är idag fyra år sedan jag startade denna blogg. Vart har tiden tagit vägen och vad har jag egentligen skrivit om? I början var det såklart mycket om mitt liv som gymnasiestudent men nu på senaste har det mest varit om mitt arbete och tiden jag spenderar utanför arbetstid. Men om fyra månader får nog bloggen en helt ny vändning då mitt liv kommer handla om att ta hand om min lilla familj.
 
Exakt fyra månader till beräknad födsel för Knytet. Åh vad vi längtar! 

Apple&cinnamon

Min långledighet börjar som sagt lida mot sitt slut eftersom det imorgon vid sju är dags att befinna sig uppe i Halmstad igen. Men jag är nöjd med min ledighet, jag har hunnit ta det lugnt och vilat upp mig samtidigt som jag hunnit träffa mina favoriter i söder, varit på middag hos bästa vännen och hennes sambo samt haft M&M hemma på fika. En bra långledighet helt enkelt!
 
Bakade äpple- och kanelmuffins till söndagens fika med M&M

Långledigt

Första Inzpira för i år damp ner i brevlådan häromdagen så nu ligger jag i soffan och läser den och jobbar på att bli av med förkylningen innan det är dags att återgå till jobbet efter min långledighet..

Räddningen; soppa!

En rykande het potatis- och purjolökssoppa fick bli min räddning såhär på veckans sista arbetspass (yes, jag har jobbat sju dagar i sträck!) för att jag över huvudtaget skulle kunna genomföra utropet i tåget utan att börja hosta. Jag fixade det och det är nu med glädje jag är på väg hem till Halmstad för att sedan vara ledig i fem dagar! Dessutom har jag utfört mitt sista sena kvällspass (har ett pass till 20 i mars annars slutar jag som senast 18) innan jag ska gå hem och vara gravid på heltid. Lovely!


Host host

Jag är nog helt ensam om att sitta på Malmö central och äta en isglass i slutet på februari men det kan bli så när halsen kliar och man tröttnat på halstabletter. Som en blixt från klar himmel slog hostan till och nu försöker jag bara bli av med den i samma tempo som den kom. Te,glass och halstabletter - yes, please!


Breakfast

När jag jobbar sena kvällar blir det ganska rejäla sovmorgnar för att jag ska orka med hela kvällen sen. Därför har jag precis fått i mig dagens frukost så nu blir det soffan ett par timmar innan det är dags att bege sig till jobbet igen. Kämpa!

La gondola

Idag har jag ett arbetspass som ser ut på följande sätt; två vändor upp till Göteborg där den sista vändan innehåller en paus på fyra timmar (!) uppe i Göteborg innan jag får åka hem. Alltså har jag paus i Götet mellan 19.45 och 23.40. Samma tur hade jag igår och eftersom det ändå var alla hjärtans dag följde min favorit med mig på den andra turen så att vi kunde gå ut och äta under den långa pausen innan vi åkte hem igen. Riktigt mysigt och betydligt lättare att ta sig igenom arbetsdagen när man hade något sådant att se fram emot!
 
Otroligt god mat blev det på mysiga restaurangen gondolen

Alla ♥♥♥'s dag

Jag har haft en väldigt mysig kväll med min favorit trots att jag har jobbat. Men mer om det imorgon.. 

Systermys

Eftersom min syster bor tre timmar från oss måste vi passa på att träffas när hon är ledig från skolan som nu när hon har sportlov. Därför tog jag en paus från allt (det mesta i alla fall) för att umgås med henne 24 timmar - det gäller att passa på! Vi gjorde inte särskilt mycket men det var mysigt att bara träffas - att sitta och snacka, laga mat ihop, kolla film och snaska. Lovely! 
 
Semlor var självklart något vi snaskade i oss! 

Weekend med favoriten

Helgen som gått spenderade jag ihop med min älskling i Göteborg och Falkenberg för att fira att vi är igenom halva graviditeten. Mys! 
 
Vi började i fredags med att köra upp till Göteborg där vi gick på båtmässan och kollade på alla fina (och dyra!) båtar som stod uppradade på Svenska Mässan. Efter lite shoppande - blev ingen ny båt utan en flytväst till Knytet - körde vi till hotellet där vi spenderade kvällen med en god middag följt av lugn och ro på rummet. Välbehövligt!
 
 
På lördagen shoppades det lite på Nordstan innan vi körde söderut igen. Dock inte längre än till Falkenberg där vi hade bokat ett spapaket på Strandbaden i Falkenberg där vi även skulle spendera natten. Efter att ha checkat in i den helt fantastiska lobbyn med de stora sofforna och den öppna spisen begav vi oss upp till vårt rum där vi bytte om innan vi gick till spa-avdelningen där vår upplevelse började med mousserande vin (äpplemust till mig såklart!) och en värdinna som berättade lite vad vi skulle vara med om. Efter detta blev det fotbad i varmt saltvatten följt av ansiktsbehandling i ångbastu, isskrubb, arombastu, relaxpool, turkisk peeling, nordafrikansk bastu med lera på hela kroppen samt tropisk bris. Efter alla dessa behandlingar var man rätt så trött så då fick man ligga i en dubbelsäng med sin älskling framför en tre-meter bred öppen spis medan man drack te och vatten samt åt frukt och choklad. Avslutningsvis låg man och flöt i en 40 gradig pool med panoramautsikt över havet! Helt underbart! 
 
Precis som vi misstänkte var vi ganska så trötta efter denna tre-timmars behandling så resten av eftermiddagen spenderade vi i sofforna framför brasan där vi satt och läste och drack drinkar. Life is good! Kvällen spenderade vi först på hotellets restaurang då en tre-rätters-meny ingick i vårt paket innan vi kröp ner i sängen och kollade Melodifestivalen och njöt av en helt fantastisk helg i varandras sällskap. 
 
Urmysig atmosfär, gudomligt spa och himmelsk mat!

Teamwork när det är som bäst!

Sensommaren 2009 var jag med om en trafikolycka (som jag skrivit om här) vilket resulterade i en vecka på sjukhuset. Detta resuterade i sin tur att det bildades en blodpropp i mitt ben som sedan vandrade upp till lungan och försvårade min andning. För att förebygga risken för nya blodproppar fick jag gå på en kur i tio dagar med läkemedlet Innohep i form av sprutor, efter det att jag kommit hem.
 
På återkontrollen någon vecka senare meddelade min läkare mig att det fanns en liten risk att jag skulle bli tvungen att använda mig av detta läkemedel igen den dagen jag blev gravid. Så när jag träffade min barnmorska första gången informerade jag henne om detta och hon skickade ärendet ner till experterna i Lund då hon inte själv ville ta ett så pass viktigt beslut. Åh mycket riktigt ansåg dem att min läkare tyvärr hade rätt - det var dags att börja med blodförtunnande sprutor igen. 
 
Så imorse innan min sambo körde till jobbet väckte han liv i mig, tog tag i en bit hud på mitt lår och såg till att jag fick min första dos av läkemedlet. Detta ska han fortsätta göra varje morgon fram till sex veckor efter förlossningen så det lär gå några sprutor - närmre bestämt ca 180 stycken! Både han och jag har varit lite nervösa inför hur detta skulle gå när vi har pratat om det - han för att han aldrig gjort något liknande och jag för att jag inte är särskilt förtjust i sprutor. Men efter dagens första spruta, som gick kanon, har bådas nervositet släppt - det här fixar vi två utan problem!
 
Små söta sprutor som vi kommer handskas med varje dag. Fixar vi!

Elva dagars tystnad

Att tiden springer iväg är det ingen tvekan om - men att det redan har gått elva dagar sedan jag sist loggade in här och visade några som helst livstecken är ju helt otroligt! Vad har jag hunnit göra på dessa dagarna då? Jag har ju bara jobbat, träffat Chass, bakat semlor, varit på Me&I-party, besökt barnmorskan med sambon, dragit igång terminens danslektioner tillsammans med tretton glada tjejer i åldrarna 9-11, tagit lite prover på sjukhuset, fikat med mina föräldrar och varit på weekend med min favorit. Så vart tog tiden vägen?
 
Finfina semlor bakades med bästa vännen