Teamwork när det är som bäst!

Sensommaren 2009 var jag med om en trafikolycka (som jag skrivit om här) vilket resulterade i en vecka på sjukhuset. Detta resuterade i sin tur att det bildades en blodpropp i mitt ben som sedan vandrade upp till lungan och försvårade min andning. För att förebygga risken för nya blodproppar fick jag gå på en kur i tio dagar med läkemedlet Innohep i form av sprutor, efter det att jag kommit hem.
 
På återkontrollen någon vecka senare meddelade min läkare mig att det fanns en liten risk att jag skulle bli tvungen att använda mig av detta läkemedel igen den dagen jag blev gravid. Så när jag träffade min barnmorska första gången informerade jag henne om detta och hon skickade ärendet ner till experterna i Lund då hon inte själv ville ta ett så pass viktigt beslut. Åh mycket riktigt ansåg dem att min läkare tyvärr hade rätt - det var dags att börja med blodförtunnande sprutor igen. 
 
Så imorse innan min sambo körde till jobbet väckte han liv i mig, tog tag i en bit hud på mitt lår och såg till att jag fick min första dos av läkemedlet. Detta ska han fortsätta göra varje morgon fram till sex veckor efter förlossningen så det lär gå några sprutor - närmre bestämt ca 180 stycken! Både han och jag har varit lite nervösa inför hur detta skulle gå när vi har pratat om det - han för att han aldrig gjort något liknande och jag för att jag inte är särskilt förtjust i sprutor. Men efter dagens första spruta, som gick kanon, har bådas nervositet släppt - det här fixar vi två utan problem!
 
Små söta sprutor som vi kommer handskas med varje dag. Fixar vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback