Tuff söndag

Det blev inget bakat igår eftersom vi blev bjudna till Hjärnarp där pappa hade gjort hemmagjorda hamburgare och syster hade chokladdoppat jordgubbar. Riktigt gott! Idag har det inte heller blivit något bakat eftersom vi flyttat åt M´s farmor. En hel del saker skulle packas i lådor och några riktigt tunga möbler skulle lyftas ut på släpet och sen vidare in i nya lägenheten. Åh eftersom jag är minst sagt höggravid är vi oerhört tacksamma över all hjälp vi fått. Tusen tack! Nu är det hög tid för sängen ska bara gå ner med all god flädersaft (sommarens alla fläderdrinkar är räddade) i frysen så att den inte blir dålig nu när vi gjort tio liter. 
 
Tur vi laddat upp med pappas grillade burgare inför denna slitsamma dag!
 

En lördag inomhus

Eftersom det är så himla tråkigt väder ute har jag hitills spenderat dagen med att tillsammans med M dammtorka, dammsuga och våttorka hela stället innan jag satte mig och sorterade papper och kvitton (började bli väldigt trångt i plånboken). Skönt att ha det gjort! Nu ska jag ner i vårt senaste renoveringsprojekt nämligen mitt hobbyrum (bilder kommer senare när saker åkt upp på väggarna och kuddar till soffan införskaffats) där jag just nu håller på med två projekt till Knytet. Har jag tur blir båda färdiga idag men jag är även ganska baksugen så jag kanske smiter in i köket och bakar något gott senare idag.
 
Undrar om jag ska lyxa till lördagen och baka något sånt här mumsigt som mamma bakade till systers studentskiva..
 

Längtan

Trots att jag är hemma och föräldrarledig ser jag ändå lite extra fram emot fredagarna eftersom det är då jag får hem min favorit. Dagarna utan honom är oftast så himla långa så det är skönt när han är ledig och jag får vara med honom två dagar i rad även om vi oftast har ganska mycket planerat på helgen. Så det är egentligen inte bara själva biten att få träffa vår bebis som gör att jag längtar till förlossningen utan även att M då kommer vara hemma med oss två veckor. Längtar!
 
Älskar dig! ♥
Foto: Emelie Ohlsson

Kräftan

Då vi är förbi den 22de juni och garanterar kommer bli föräldrar innan den 22de juli kommer vi få en liten kräfta och därför har jag nu läst på lite om just det stjärntecknet.
 
Kräftan är känslig och mottagliga för intryck. Deras mottaglighet gör att deras sinnestämningar kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och ibland rädda för att visa upp sitt stora känsloregister. De har ett stort behov av att ta hand om andra, de bryr sig och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. De är ofta beroende av bekräftelse på att de duger och de har ibland problem med självförtroendet eller att de tar sig själva på ett lite för stort allvar. Kräftor behöver trygghet och skaffar sig det genom att ha ett ombonat hem, omger sig med mycket saker eller håller fast vid gamla minnen. De älskar god mat, är oerhört fantasifulla och de är fulla med idéer och inre bilder. De har mycket gott minne och har svårt att släppa ifrån sig vare sig vänner, älskade, saker eller en idé. 
 
Kräftan kan ofta visa sig upp ett kallt och hårt yttre men detta är bara ett skal och innerst inne flödar känslorna, den känsliga kräftan är bara rädd för att bli sårad eller för att känna sig otrygg. De tar sällan första steget utan avvaktar och väntar på att den andre skall ta initiativet. Trots reservation och blyghet så gillar kräftan att stå i centrum. Om den får rätt uppmärksamhet kan kräftan då krypa ut ur sitt skal och blomma upp, skratta och visa upp en mycket spontan sida. Kräftan är mycket romantisk, godhjärtad och oftast en väldigt bra förälder. Kräftan är försiktig i kärlek för att inte bli sårad. Kräftan söker efter ett varaktigt förhållande och när de väl inlett ett förhållande gör den allt för att hålla fast vid sin partner. Lämpliga yrkesval: Allt där de får sköta andra, ex. sjuksköterska, lärare, kurator, eller yrken som har anknytning till sjön, ex. fiskare.
 
Det ska bli spännande att se om vår bebis kommer leva upp till sitt stjärntecken och om den kommer bli lik sin kusin eller farfar som också är/var född i kräftans tecken. 
 
M som busar med en riktigt glad liten kräfta
 

Välkommen vecka 41

Besöket hos barnmorskan gick bara bra - värdena var bra, Knytet ligger kvar där h*n ska och vi fick lite tips på vad som göras åt mina gravidbesvär såsom domnade fingrar och svullna fötter. Skönt att få träffa BM men vi hoppas alla på att det var vårt sista besök och att vi slipper åka dit på tisdag då vi bokat ny tid.
 
Funderade på om jag skulle skriva ett vecko-inlägg denna onsdag men kom fram till att jag hoppar det och istället bara lägger ut bilder på den just nu riktigt stora och riktigt tunga magen. Man ser på bilderna hur tung magen är eftersom den nu nästan hänger ner mot golvet. Tungt!
 
♥ Välkommen vecka 41 (40+0) ♥

Ruggigt väder

Det regnar non-stop hos oss så det blir till att hoppa i regnstövlarna och dra fram paraplyet nu när jag ska sätta mig i bilen och köra till barnmorskan. Det har inte hänt någonting med Knytet utan det är helt enkelt bara en vanlig kontroll men vi hoppas på att hon kan säga att förlossningen snart drar igång. När vi sen kommer hem blir det till att fixa och dona lite i källaren men först middag som idag inte alls blir lika somrigt som gårdagens lax och nypotatis. 
 
Somrigt och gott men idag blir det istället en värmande soppa eftersom det är lite ruggigt ute
 

Beräknad födsel för Knytet

Dagen med stort D är här! Dagen vi längtat efter sen många månader tillbaka. Dagen som är så mycket större än både julafton och födelsedagen i mina ögon. Nu får vi bara se om Knytet också tycker att det är en bra dag att komma ut. En bra dag att få börja vårt nya liv, vårt liv som en familj. Åh va vi längtat!
 
Så glada vi blev när testet visade plus blir vi nog inte igen förrän vi får hålla vår bebis

Ny bloggdesign!

Tyckte det var dags att uppdatera designen lite därför har bloggen nu gått från aprikos/vit med halvbra bilder till sandfärgad/ljusgrå med kanonbra bilder tagna av Emelie Ohlsson. Vad tycks?

Lugn kväll

Bullarna är i frysen och flädersaften är gjord på nytt så nu blir det soffan och datorn resten av kvällen. Vilar upp mig inför dagen med stort D.

Midsommarmagen

Syster tog en fin magbild på midsommar som nog hamnar i ram. Blir ett fint minne av graviditeten!
 

Gör om - gör rätt

När man har en gravidhjärna och klockan dessutom är ganska mycket så är det kanske inte helt optimalt att ställa sig och göra flädersaft - för det kan gå fel, väldigt fel! Så imorgon blir det till att plocka nya blommor och handla nya ingredienser så att det kan bli rätt istället. Något som faktiskt blivit rätt denna kväll är de 100 bullar (50 kanel och 50 vanilj) som jag bakat och imorgon åker in i frysen så att vi har fika till gästerna som lär komma och hälsa på Knytet när h*n tittat ut. Men det är imorgon det!
 
Något annat som blev rätt ikväll var dagens middag som idag blev flygande Jacob. Gott!
 

Midsommarhelgen

Vi slapp spendera årets midsommarhelg inne på BB (då lill*n fortfarande trivs bra inne i värmen) utan har istället spenderat den hemma samt i Båstad. I torsdags kom syster min för att fira midsommar med oss så på fredagen var vi hos M&M där vi åt gott och satt och pratade till långt in på natten. Trevligt! Under lördagen och söndagen har vi sedan bara tagit det lugnt eftersom vädret har varit tråkigt och det har varit full rulle i magen. Mysigt att få egentid tillsammans med mina favoriter - lång sovmorgon, filmmys i soffan och middag i båten. Lovely!
 
 

Välkommen vecka 40

♥ Välkommen vecka 40 (39+0) ♥
 
Kroppen 
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig. Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. 
 
Barnet 
Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet. Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42. Ca längd och vikt är 51 cm och 3.3 kg.
 
Egna tankar om föregående vecka
Full rulle i magen hela tiden - både på förmiddagarna, eftermiddagarna och kvällarna - vilket är skönt. Trots att utrymmet där inne är betydligt mindre ska fosterrörelserna helst inte avta då man vill ha en livlig bebis som tycker om att röra på sig. Alltså precis en sådan bebis vi verkar ha. Lovely! 
 

Trädgårdsarbete

Så var tisdagen också slut och dagarna bara flyger förbi - något som ger blandade känslor. Samtidigt som man vill att dagarna ska gå fort för att vi ska få träffa vårt Knyte vill man inte att dem springer iväg då man inte hinner med allt man hade tänkt sig. Menmen det finns ju inte så mycket att göra mer än att ta vara på de 24 timmarna man får på ett dygn.
 
Idag har vi i alla fall blivit klara med rabatten och krukorna i trädgården vilket innebär att jag inte kan göra så mycket mer där ute nu innan Knytet är här. Utöver trädgårdsarbete har vi hunnit med en fika i båten tillsammans med M&M samt ett besök hos barnmorskan. Kanske var det sista besöket men om i fall att har vi bokat en tid nästa vecka också för att se så att Knytet fortfarande mår så bra som h*n gör nu. För just nu mår vi alla bra och Knytet har fixerat sig vilket betyder att det nu bara är raka spåret ut till oss. 
 
 Nu ikväll hann vi även med att ringa och sjunga för denna födelsedagsgris som idag fyller 23 somrar. Grattis grattis!
 

Midsommarveckan

Då jag kände mig pigg och utvilad när M körde till jobbet kunde jag lika gärna gå upp och kicka igång midsommarveckan genom att ta en långdusch. Fortsatte sedan med att bädda med rena lakan, diska undan berget i köket, gå ut med soporna samt hänga upp tvätten. Nu, två timmar senare, blir det  frukost framför nyhetsmorgon innan jag ska fortsätta dagen med att dammsuga upp alla nya vänner som gömmer sig i hörnen.
 
Blir den somriga frukosten halvtinade hallon och mango idag. Gott!
 

Fynd

Jag hade ju lovat mig själv att jag från och med nu skulle ta det lugnt och vila upp mig inför kommande förlossning, så att jag igår åkte till Helsingborg var kanske ingen toppenidé. Väl där var allt topp; god mat, trevligt sällskap och härliga fynd men jag fick ju sota för det igårkväll och i natt. Anklarna var när vi skulle gå och lägga oss så svullna så dem såg brutna ut och magen har varit spänd nästan hela natten så nu är det verkligen skärpning Rebecca - sitt ner och vila! 
 
Fyndade som sagt en del igår, bla denna tröja till Knytet. Tack vare 50% rabatt och bonuscheckar slutade det på 46 kr. Vilket kap!
 
 

Niohundratrettiosex

Det har tagit ett bra tag men nu har jag i alla fall gått igenom alla bilder från Nathalies student och bal och till sist fick jag ner antalet till 936 st (!) bilder. Vill hon ha ner det ytterligare säger jag bara sortera själv!
 
Vackra töser redo för bal
 

Kvällsaktiviteter

"Idag går vi och lägger oss i tid!" 
Ja det var i alla fall vad vi planerade när vi satt där ute och hade fått i oss dagens middag (blev grillat för tredje gången denna veckan) eftersom det inte blivit så tidigt de senaste kvällarna. Men nu sitter vi ändå här på varsin dator och klockan är elva på kvällen. Vad hände? Visserligen lades trädgårdsarbetet ner i tid så vi var ju inne strax efter nio men sen dess har det diskats, plockats med tvätten samt anmälts föräldrarpenning (vilken djungel!) så vi har ju ändå fått gjort en del, men kroppen och framförallt ögonen tycker verkligen att det är hög tid att lägga ner det här och landa på kudden så det är väl bara att lyssna på sin kropp och göra som man blir tillsagd. Jag ska BARA ner en snabbis i källaren och plocka ur dagens sista maskin tvätt..
 
Tänkte även jag skulle hunnit med att rensa bland systers student- och balbilder (togs över tusen bilder de dagarna) ikväll men det får helt enkelt bli imorgon istället.

Välkommen vecka 39

♥ Välkommen vecka 39 (38+0) ♥
 
Kroppen 
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber. Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.
 
Barnet 
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång. Ca längd och vikt är 50 cm och 3 kg.
 
Egna tankar om föregående vecka
Magen fortsätter sjunka för varje dag som går och förvärkarna kommer också med jämna mellanrum. Mest aktivitet i magen är det om kvällarna och det är även oftast då jag känner av värkarna. Dagar då jag rört mig mycket resulterar i att magen är ganska spänd om kvällarna så nu blir det mest soffan (och solstolen) för min del de sista två veckorna. För idag är det bara två ynka veckor kvar tills vårt Knyte är beräknat att komma till världen, helt galet! Egentligen kan h*n komma närsomhelst nu så varje kväll man går och lägger sig tänker man tanken "Är det inatt vi ska köra till BB?".
 

Bildbomb från babyshowern

Åt gott gjorde vi innan vi utförde den skrattfyllda leken gissa bajset. Galet roligt!

Fler från stranden

Foto: Emelie Ohlsson
 
Ytterligare tre favoriter från fotograferingen förra veckan! Glöm inte att det absolut inte är tillåtet att kopiera eller använda bilderna utan tillåtelse.

Godnatt

Eftersom det har varit full rulle i helgen då vi gjorde vårt andra besök i Falköping på bara ett par dagar (eftersom syster skulle på studentbal) har jag verkligen inte gjort många knop idag. Kört några ärende och varit och handlat blev dagens kraftansträgning och nu håller ögonen på att gå i kors så vi tackar för idag och hörs mer imorgon. Godnatt! 
 
Min snygga syster och hennes kavaljer samt en sjukt stolt (och tjock) syster!

Strandbilder

Sitter med ett leende från öra till öra då vi precis kollat igenom alla 141 (!) bilderna som vi fått av Emelie. Jag har fortfarande svårt att förstå att man bara kan ta så bra bilder. Att man kan sammarbeta med modellerna på ett så bra sätt samtidigt som man jobbar med ljuset, vinklarna och allt annat som gör bilderna sådär perfekta är helt otroligt. Supernöjda är vi och det är förhoppningsvis inte sista gången vi använder oss av Emelies begåvning. Tusen tack än en gång!
 
 Foto: Emelie Ohlsson 
 
Eftersom det kommer publiceras så himla många fina bilder här i bloggen börjar vi med dessa tre som togs nere på stranden i Helsingborg. Observera att det inte är tillåtet att kopiera eller använda bilderna utan tillåtelse!

Restaurangveckan 2013

Förra året var vi här och åt så i år testade vi ett nytt ställe men i samma lilla by längst ut på Bjärehalvön, nämligen G.Swensons i Torekov. Maten var minst lika god men nästan ännu viktigare så var personalen här trevligare och miljön mycket mysigare. Så vacker atmosfär!
 
Sill till förrätt och ryggbiff till varmrätt. Mums!

Dygnet

Åh vilket bra dygn jag har haft!
Igår var vi ju i Falköping och gratulerade syster till studenten och eftersom vi ändå körde därifrån vid fyra på eftermiddagen hann vi med att grilla hos föräldrarna innan vi körde till M&M som varit så snälla och passat vår fyrbenta lilla favorit. Alltså en mycket bra dag! Åh idag fick vi gjort en hel del innan ett gäng glada tjejer kom för att fira att vi om bara tjugo (!) dagar blir tre. Mat, fika, lekar, snack och en massa skratt har eftermiddagen/kvällen bjudit på så det var trevligt att umgås med både välbekanta och saknade ansikten. Lägger upp fler bilder från dagarna imorgon men just nu får ni nöja er med dessa..

Två glada studenter och en helt underbar Babyshower-tårta gjord av min mamma!

Välkommen vecka 38

 ♥ Välkommen vecka 38 (37+0) ♥
 
Kroppen 
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt. När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet 
Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång. Ca längd och vikt är 49 cm och 2,8 kg.
 
Egna tankar om föregående vecka
Att magen sjunkit syns på bilderna men framförallt så känns det! Jag är uppe och kissar minst en gång per natt, oftast vid fyra-tiden, för att sedan vakna vid sju och då kissar minst lika mycket igen. Många toabeök blir det nu.. Men det gör i sig inte särskilt mycket då jag nu mest besväras av smärtan i svanskotan som jag får när jag suttit för mycket. Pratade med barnmorskan om det och hon förklarade det med att vissa får foglossning i höfterna (vanligast) och vissa får det i svanskotan som i mitt fall. Inte så mycket att göra åt utan helt enkelt bara att hoppas på att det släpper så fort Knytet tittat ut. Vill du komma nu?
 

Äntligen

För två timmar sedan var klockan strax efter fyra och det var även då vår väckarklocka ringde men vad gör det när solen skiner och vi sitter i bilen och är på väg upp till Falköping för att se min älskade syster ta studenten?! Hon har längtat efter denna dag men vi har nog längtat ännu mer eftersom det innebär att hon kommer hem till Skåne igen. Det är lite långt till Falköping för så kul är det inte att köra i tre timmar för att träffas.. Men men som sagt nu kommer hon hem! 
 
Blev inte särskilt mycket till frukost idag (vem vill äta vid halv fem?) men lite mango/hallon slank ner. Gott!

Sneak a peak

I våras gick jag en fotokurs online som jag verkligen var supernöjd med. Lärde mig hur mycket som helst! Åh igår träffade vi tjejen bakom kursen då hon skulle hjälpa oss föreviga vår kärlek till varandra och vårt Knyte. En magisk kväll i Helsingborg med otroligt duktiga Emelie och vi är nu riktigt spända på resultatet då vi har fått tjuvkika på två bilder som jag delar med mig av här..
 
Att man bara kan ta så fina bilder är helt otroligt! Emelie är så himla duktig med att jobba med ljuset vilket hon verkligen visade igår. Åh så fint!

Förberedd

Även denna vecka rullar på i ett himla tempo och den kunde inte börjat bättre än vad den gjorde då jag gick och la mig med världens leende igår. Härligt! Idag har jag suttit med förberedelser inför torsdagens aktivitet men nu är det dags att bege sig ut i det finfina vädret då jag ska köra några ärenden innan det är dags att besöka barnmorskan. Är egentligen inte särskilt nervös över besöket men med tanke på hur galet bra denna graviditet gått är man lite rädd att det nu, fram mot slutet, ska hända något. Håll tummarna på att bebis ligger med huvudet neråt, växer som den ska och att alla mina värden ser bra ut!
 
Har äntligen fått skrivit förlossningsbrevet så nu är BB-väskan färdigpackad. Bra start på veckan!

Fullt upp!

Jodå jag lever och nej det har inte kommit någon bebis än! Sommarmånaden då vårt liv förändras rejält är här och det märks att vi har saker att göra hela tiden eftersom datorn inte startats på flera dagar. Men som sagt vi lever och vårt Knyte trivs bra i magen och befinner sig alltså fortfarande där inne i värmen.
 
Förra veckan inledde vi med att busa med två små favoriter innan vi fortsatte den med att passa tre små (som inte är så små längre) andra favoriter i ett par dagar, och i fredags körde vi ner till M&M där det blev middag och småprat till sent in på kvällen. Så när lördagsmorgonen kom och vi gick ut i trädgården insåg vi att det såg precis likadant ut som när vi på söndagen innan packat ihop allting för att hålla kväll. Det händer alltså ingenting när man inte är hemma, suck! Därför har hela denna helg spenderats ute i trädgården, för min del med en pensel och färgburk och för M´s del med en såg och en skruvdragare. Samtidigt som det är lite tufft att jobba på i trädgården medans man ser alla båtar på havet är det ändå skönt att få det gjort för oj va bra det blir. Stod och bara tittade och njöt igår innan vi skulle gå och lägga oss. Lovely!
 
Vår plan denna vecka är såklart att fortsätta med trädgården men igår när vi satt och pratade om veckan insåg vi att det inte finns så mycket tid över till trädgården denna vecka då vi ska göra en massa annat skoj. Idag, måndag, ska vi ner till Helsingborg och på onsdag ska vi upp till Falköping då min älskade syster tar studenten. På torsdag ska jag träffa ett härligt tjejgäng och lördagen samt söndagen ska spenderas med syster då jag ska agera både frisör och fotograf inför hennes bal (ja, dem har lite konstig ordning på saker och ting där i norr!). Fullt upp denna vecka också och därför kommer vi bara kunna hålla på i trädgården på tisdag och fredag. Men men va gör det, vi har ju nästa vecka också! 
 
Kan inte fatta att min "lilla" syster redan tar studenten. Helt galet!