Jessicas BMW

Jessicas yngsta kusin fick av sin gudfar/fadder en BMW när hon var yngre men när hon nu är för stor för den var hon så snäll och gav den till Jessica. Åh vår lilla tös älskar den! Hon vet precis vad vi menar när vi frågar om hon vill köra BMW och springer glatt dit. Skönt nog kan hon ta sig både upp på den och ner från den själv men det här med att få den att röra på sig har inte lossnat riktigt än. Hon nöjer sig med att sitta och tuta, helst med fötterna på motorhuven. Gosunge!
 
Ha fötterna på marken? Nä, varför det?!

Fina och saknade Marstrand

Tidigare idag fick jag ett samtal från mormor då hon ville berätta att hon och morfar satt på Bergs café i Marstrand. Gissa om jag blev avundsjuk? Marstrand är utan tvekan en utav de mysigaste platserna på Västkusten! Egentligen inte så stort ställe men att strosa i butiker eller sitta på Bergs café och kolla på folk är ju bara så mysigt. Åh att bada i havsbassängen eller grilla på klipporna är ju inte heller något man hade tackat nej till. Får se om vi seglar eller kör bil dit nästa gång men hoppas i alla fall att det inte dröjer allt för länge tills dess!
 
En pärla på Västkusten!

Picknick på Hovs Hallar

Vilken mysig kväll jag har haft med min familj!
Efter det att M installerat den nya pumpen till poolen samt tagit en dusch packade vi cykelvagnen full av godsaker för att sedan cykla ut till Hovs Hallar. Där blev det middag och god dricka på en klippa blickandes ut över havet, och lagom till solen började gå ner åt vi kakor och bara gottade oss. Ja jösses vilken bra sommarkväll, det gör jag gärna om snart!
 

Konsert på Sofiero

Ett härligt gäng!
 
Picknick-korgarna var packade och folket bara öste in i trädgården till vackra Sofiero denna soliga och varma sommarkväll för två veckor sedan. På filten satt min lilla familj samt våra favoriter i söder och på scenen stod Timbuktu och Veronika Maggio. Kvällen var perfekt!
 
Bäst ser man såklart när man får sitta på mammas och pappas axlar!

Skor, skor & skor

Jessica ÄLSKAR verkligen skor - både sina egna men även andras. Dock har hon den senaste tiden varit lite gnällig när sandalerna ska på så vi misstänkte att dem började bli för små. Åh mycket riktigt var det lite trångt för de små fötterna så nu har jag beställt hem tre (!) par nya skor till tösen. Två par Kavat och ett par Puma fick det bli då hon inte hade några skor i rätt storlek. 
 
Hennes mammas nyaste skor som hon fyndade på en outlet i Ullared för ett par veckor sedan. Somriga Esprit!

Finaste presenten

När Jessica fyllde ett i början av månaden fick hon otroligt många fina presenter av nära och kära, men finaste presenten fick hon utan tvekan av sin pappa. Han hade byggt en alldeles egen och helt unik lekställning till sin prinsessa! Gungor, rutschkana, och sandlåda men även balansgång, klättervägg och armgång finns alltså nu i trädgården. Otroligt fin och väldigt uppskattad av tösen men även av kusiner och andra barn. Perfekt!
 
Självklart svindlande hög så att barnen får fin utsikt också när de leker!

SB, lunch och shopping

Igår hade jag lite egentid hemifrån tillsammans med M's mamma då vi var på scrapkurs i Ängelholm. En bra kurs, en trevlig lunch och en snabb shoppingrunda gjorde dagen helt kanon. Tack snälla!
 
Lite söta plagg till tösens höstgarderob fick följa med hem!

Vi lever!

Ett uppehåll på över två veckor är inte direkt likt mig men eftersom vädret att varit så underbart och M haft semester har datorn startats endast två gånger och bloggen har därmed fått lida. Men nu är jag tillbaka och har jättemycket att blogga om eftersom vi den senaste tiden hunnit med massor! Lek tillsammans med Jessicas kompis och hans mamma, middag i båten, tennis, konsert på Sofiero, Äventyrslandet, hamnfest, en hel helg i Marieholm hos Jessicas kusiner, 6-årskalas, segelsemester, Hantverksmässan, grillkväll med kompisar samt scrapbooking-kurs är ett urval av alla de saker vi hunnit med. Jessica har även för första gången sovit borta utan sina föräldrar eftersom vi var bjudna på fest. Stort steg för en stor tös! 
 
Mobilbilder från de senaste två veckorna!
Middag i båten med J's kusiner och deras föräldrar // Leker av sig på lekområdet innan tennisen // Bakishäng i soffan framför Lotta på Bråkmakargatan // Glass på hamnfesten i Torekov // Majskolv på Wild West Steakhouse inne på Äventyrslandet

Samvetet

Sen Jessica kom har Ida verkligen hamnat i skymundan. Speciellt nu på senare tid när det händer så mycket med Jessica hela tiden. Riktigt dåligt samvete får jag dessutom när någon kommer eftersom hon då ser sin chans att bli sedd och genast är där för att bli klappad och kelad med. Stackars hund som knappt får någon uppmärksamhet.. Åh gormar gör jag åt henne också när hon skäller eftersom jag då enbart tänker på Jessicas öron och inte att hon kanske faktiskt vill något. Det får bli ändring på det här för min del! Ida måste också prioriteras och visas den kärlek som vi faktiskt känner till henne, hon är ju faktiskt som en familjemedlem!
 
Fina IdaGrisen, vi älskar dig!

Smash-the-cake

En ren Jessica och en hel tårta..
 
Ja i fredags, på självaste ett-årsdagen, gjorde vi en smash-the-cake-fotografering med vår lilla älskling. Väldigt försiktig var hon i början men när hon insåg att hon fick kladda utan att jag sa något blev det genast mycket roligare och både ben och ballonger blev nerkletade. Här kommer massor av bilder från fotograferingen eftersom jag hade lite svårt för att välja ut några favoriter!
 
En kladdig men lycklig tös!

12 månader

Redan ett år har du funnits hos oss!
 
Jessica..
♥ ..väger 11 230 g och är 80 cm lång.
♥ ..reser sig upp själv utan att hålla i något.
♥ ..leker helst med klossar, bollar och dockor.
♥ ..har sju, snart åtta, små bissingar i munnen.
♥ ..sover oftast en till två timmar direkt efter lunchen.
♥ ..klappar händerna när man säger bra eller duktig flicka.
♥ ..går hela tiden, oavsett underlag, och tycker det är det roligaste som finns!
♥ ..älskar musik och börjar därför dansa så fort hon hör någon melodi hon gillar!
♥ ..har nästan slutat krypa helt, utan gör det bara när hon ska nå något som ligger under t.ex. tv-bänken.

Födelsedagen

Bricka med godsaker och paket får man på sängen när man fyller år.
 
Jessicas födelsedag inleddes med frukost och paket i sängen efter skönsång av mamma och pappa såklart. Vi fortsatte den sedan med tårta som jag bakat kvällen innan. Dock skulle den inte ätas utan förstöras, eller snarare kladdas med, en så kallad smash-the-cake men bilder från det kommer senare. 
 
Uppskattade klossar fanns i ett av paketen från mamma och pappa.
 
Efter att ha kladdat färdigt med tårtan behövdes ett bad innan vi sen körde till BVC för att kolla hur mycket tösen växt samt gått upp i vikt. Stor tös nu! Födelsdagslunch blev det sen hos M&M följt av matning av ankorna på lekplatsen vid hamnen. Mysigt!
 
Mycket nyfiken på de små djuren!
När pappa sen kom hem åt vi smörgåstårtan i form av en etta som jag gjort även den dagen innan. Jessica tycker väldigt mycket om saker från havet därför hade jag varmtrökt lax i röran samt räkor och kallrökt lax som garnering.  Otroligt omtyckt av tösen som åt nästan hela sin bit med egen gaffel eller händerna. Gottegris! 
 
Klart man ska ha tårta när man fyller år. Även om det är smörgåstårta!

1 år!

Grattis på ett-årsdagen vår älskade prinsessa!

Ett kort år

Herregud va det ekar tomt här inne just nu men det är kanske inte så konstigt med tanke på hur mycket annat jag varit sysselsatt med den senaste veckan. Utöver de vardagliga sysslorna, grillkväll med kompisgänget samt gäster på besök har vi fixat och donat i trädgården (bilder kommer sen!) mer eller mindre varje dag eftersom vi på lördag ska ha kalas i trädgården. För imorgon är den faktiskt här, dagen då vår lilla prinsessa fyller ett! Jag kan inte fatta att det redan är ett år sedan jag låg med smärtorna från hell och inte hade den blekaste aning om hur lång tid det var kvar tills vi skulle få träffa vårt mirakel. Ett dygn nu för tiden går i ett jäkla tempo men mitt uppe i det jävliga gick det sååå långsamt!
 
Imorgon har du varit vår dotter i ett helt år. Det bästa året än så länge!