Nattinlägg

Jobb, jobb och mera jobb! Självklart är det kul att vara tillbaka på jobbet men det har den senaste veckan varit väldigt mycket och väldigt rörigt så det ska bli himla skönt at börja med schema snart. Men mer om det senare! Nu sitter jag hemma i soffan, helt slut som artist, efter att jobbat hela eftermiddagen och kvällen (strul med tågen och mycket resenärer) och har så smått börjat fira min födelsedag. För eftersom klockan nu passerat midnatt innebär det att jag gått vidare till siffrorna 24 och därför är ett helt år äldre. Tyvärr tror jag inte att det kommer kännas som mycket som min födelsedag eftersom jag jobbar hela dagen. Åh inte vilket arbetspass som helst utan ett lång ett som varar ända till på måndag (hotellövernattning i Göteborg) vilket innebär att jag bara får träffa min familj på söndagsmorgonen. Surt men så kan det bli när man jobbar som jag gör! 

Min första blöjtårta

Igår kom den efterlängtade lille killen som jag för ett par veckor sedan gjorde en blöjtårta till därför tänkte jag nu visa lite fler bilder på den samt vad den innehöll. Det var som sagt till en liten kille, närmre bestämt Mells lille kille, blöjtårtan var till så innan jag började köpte jag, utöver det den skulle innehålla, blått band som jag skulle dekorera den med. När jag väl hade köpt på mig allt var det bara att börja!
 
Blöja efter blöja rullade jag ihop och fäste med gummiband men när jag rullat nästan 90 blöjor var det istället dags för det roliga. Av de nästan 90 blöjorna gjorde jag tre lager för att sedan dekorera med nappflaska, mössa, gosedjur, snuttefilt samt kläder för att slutligen binda ihop allting med det blåa bandet. Det absolut sista jag gjorde var att slå in det hela i cellofan samt skriva en fin lapp med en innehållsförteckning.
 
Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med det hela men så är jag ju också väldigt glad i att arbeta med händerna. Att få stänga ute allt som känns jobbigt och istället bara fokusera på att skapa något pyssligt och fint. Så himla kul är det och jag längtar redan tills någon annan i vår närhet ska få bebis så att jag får göra fler!
 
Blöjtårta bakad med kärlek och 90 blöjor, mössa, gosedjur, byxor, nappflaska, snutte och body.

Ny vecka! Igen..

Nämen jösses vad tiden går fort, helt plötsligt är det måndag igen!
Ja förra veckan började jag arbeta på riktigt så innan man hann reagera så hade hela arbetsveckan gått och det var redan helg. Åh helgen vet vi ju alla hur fort den kan gå! Så helt plötsligt är det som sagt måndag igen och en ny arbetsvecka ligger framför oss. Just denna vecka blir ganska tuff då jag ska arbeta sex dagar (är bara ledig imorgon) men som tur är är det blandat med korta respektive långa arbetspass. 
 
Två mobilbilder från förra veckan!

I väntan på ett par centimeter

När jag var på Me&I-party hos svägerskan i augusti blev det en hel del till mig men självklart även många fina plagg till tösen. Dock är det lite svårt att handla kläder till henne just nu eftersom hon är mitt mellan storlekarna. När hon fyllde år visade måttstickan 80 cm vilket gör att det nu, lite drygt två månader senare, är lite tajt i vissa 80-plagg. Men eftersom Me&I kör med storlekarna 74/80 och 86/92 (som vi såklart valde) var plaggen vi köpte lite för stora och är därför nedlagda i källaren i väntan på att tösen ska växa några centimeter till.
 
Två par byxor och fyra tunikor väntar i lådan i källaren!

Babyshower för Mells

Findukat till en fin vän!
 
I helgen bjöd jag hit min minst sagt höggravida vän (hon är beräknad nu på lördag) för en lunch och lite snack innan det sen är väldigt mycket fokus på bebis för hennes del. Det hon inte visste var att jag sen ett par veckor hade planerat att två vänner till skulle dyka upp. Vi fyra var ett väldigt tajt gäng på gymnasiet men efter studenten har vi glidit (och flyttat) ifrån varandra så antalet gånger vi träffats efter studenten går att räkna på en hand, vilket självklart är väldigt tråkigt. Senast vi sågs alla fyra var sommaren -12 så nu tyckte jag det var hög tid att träffas igen. Åh vad passade då bättre med en liten överrasknings-babyshower för vår gravida vän! God lunch, ännu godare efterrätt och en hel del skratt var alltså hur jag spenderade min lördag!
 
Innan tjejerna kom hann jag dekorera både tak (pom-poms och ballonger) och bord.
 
Mells och presenten från mig och min familj. Kommer fler bilder på den sen!
 
En smaskig marängswiss med färska hallon fick avsluta vår trevliga eftermiddag!

Hemmadag

Jag har ont i halsen och utanför blåser det halv storm därför stannar jag och Jessica idag inomhus klädda i myskläder. Vi är båda helt lediga från jobb och dagis så vi har lite helg idag också innan det imorgon är dags att återvända till vardagen. Njuter extra av vår lilla egentid!
 
Myskläder på denna blåsiga måndag!

Start med scones

Äntligen fredag och helgen står för dörren!
I helgen ska jag hinna med en lunchdejt (om inte det har kommit en bebis innan), gå på kräftskiva med min familj och självklart även ta mig vallokalerna för att rösta. Men vi börjar med dagen som ska spenderas hemma med städning och utelek, om vädret tillåter, innan vi sen i eftermiddag ska iväg och handla. Ikväll blir det sen after work ute på Hovs Hallar tillsammans med M&M. Mysfredag!
 
Inledde fredagen och helgen med nybakade scones!

Tuff vecka

Efter att ha varit ifrån jobbet i nästan 1.5 år har jag varit fruktansvärt trött om kvällarna efter att ha varit på jobb måndag-fredag denna vecka. Att sedan Jessica inte varit på strålande humör varken om kvällarna eller när man lämnat på dagis har ju inte gjort det hela bättre. När vår ena bil sen också stannade i veckan blev det ju inte direkt lättare. Riktigt tuff vecka med andra ord så det är så himla skönt att den om bara en timme är slut!
 
Avslutar i alla fall denna vecka med min man och en massa levande ljus!

Lugnet före stormen

Första dagen på jobbet var en lugn dag då jag bara skulle installera mig på kontoret samt göra en hälsokontroll hos företagsläkaren. Därför fick jag efter nästan 3000 mail och några kontroller i ett kallt undersökningsrum återvända hem igen. Nu blir det däremot lite tuffare dagar då jag ska vara i Malmö mellan 9 och 17 resten av veckan. Där ska jag gå en snabbutbildning (repetition) eftersom jag varit från jobbet så länge. Det ska bli rätt kul att se vad man kommer ihåg men det är inte utan att man längtar till nästa vecka när man äntligen får komma ut på tågen.
 
Nackdelen med långa dagar är att man saknar någon lite extra!

Ingen liten tjej längre

Förra söndagen när vi var nere hos kusinerna var det väst som gällde, men då blir hon så stor vår lilla tös!