Lördagen i Paris - Notre Dame, Sacre Coeur och Louvren

Alla våra morgnar i Paris började vi med att handla baguetter och croissanter på något mysigt café innan vi sen gick vidare till någon park för att njuta av det. Detta resulterade även i att Jessica varje morgon kunde leka av sig eftersom nästan alla parker hade väldigt fina lekplatser. Denna lördag var självklart inget undantag så lek och frukost innan vi kunde fortsätta vår dag med att promenera till Notre Dame. 
 
Lek och frukost - bästa början på dagen!
 
Alltså vilken kyrka! Alla otroliga detaljer på utsidan men även den helt magiska insidan med de gigantiska och färgglada fönsterna. Självklart lockade det massor av turister så lite köande fick det ju bli men efter en knapp halvtimme var vi inne och kunde istället njuta av insidan. Tack o lov somnade Jessica under köandet eftersom man helst inte fick prata inne i kyrkan, vilket i sig var en upplevelse då Paris inte bjuder på överdrivet många tysta platser.
 
Stora vackra fönster på en vacker byggnad!
 
Efter att sett en av Paris vackraste kyrkor promerade vi vidare för att se ytterligare en väldigt vacker och populär kyrka, nämligen Sacre Coeur som ligger på Montmartre vilket är Paris högsta punkt. Just denna dag var det lite väl dimmigt för att kunna njuta fullt ut av utsikten men kolla på kyrkan och alla konstnärer kunde vi i alla fall göra. Dessutom fick vi ätit de goda pannkakorna (crepes) som jag längtat efter i femton år sen jag smakade dem sist. Underbara!
 
Mina fina favoriter som njuter av varsin pannkaka!
 
En ordentlig promenad (totalt denna dag tog vår fötter oss nästan 2,5 mil!) vidare mot nästa mål gick vi förbi både Moulin Rouge, ännu fler lekplatser samt den lilla triumfbågen. Strax efter det sistnämnda ligger nämligen det omtalade museet Louvren med bla det ännu mer omtalade konstverket Mona Lisa. Med en snart två-åring var det inte aktuellt att gå in och egentligen vet jag inte om vi var så lockade av att spendera eftermiddagen/kvällen med att kolla på tavlor och andra konstverk så vi nöjde oss istället med att imponeras av den otroliga glaspyramiden som är entrén till museet.
 
Älskar er! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback